Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bogdan Țîrdea: Lui Candu îi fuge pământul de sub picioare

  Politologul Bogdan Țîrdea a vorbit despre principalele rezultate ale ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 14 mai 2020:

  -Igor Dodon despre furtul miliardului:

  1. Toate „investigațiile” furtului din 2015-2019 au fost imitații;

  2. Raportul Kroll este o imitație. (În opinia mea – raportul nu a făcut decît să inducă în eroare);

  3. Membrii Comitetului de Stabilitate Financiară – susținători direcți ai furtului;

  4. Vor fi trași la răspunderenu numai cei care au furat, ci și cei care au pregătit cadrul legal pentru acest lucru;

  5. Procurorii au confirmat principalele constatări ale comisiei parlamentare cu privire la furtul miliardului (septembrie 2019);

  6. În ultimele luni, Procuratura Generală a înaintat acuzații împotriva a 10 bancheri.

  Cîteva dintre constatările noastre:

  1. Raportul Kroll a evitat schimbările legislative și acțiunile Guvernului și ale BNM care au permis furtul. Am scris despre acest lucru în AIF în 2015, 2018, 2019. „Kroll” face parte dintr-o înșelătorie.

  2. Comisia parlamentară a constatat că principalii participanți la furt au fost fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, precum și deputatul Ilan Șor, fostul premier Vladimir Filat, parlamentarii Marina Tauber, Reghina Apostolova.

  3. De asemenea, comisia a menționat că membrii Comitetului de Stabilitate Financiară, solicitînd ca PG să inițieze dosar penal. Este vorba despre fostul șef al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, fostul ministru al Economiei Adrian Candu, fostul premier Iurie Leancă, fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr și fostul ministru al Finanțelor Anatol Arapu.

  4. Acum, furtul este analizat nu doar ca un act de retragere a banilor de la Banca Națională și BEM / BS / UB (13 noiembrie – 27 noiembrie 2014), ci și ca o complicitate a autorităților în acest sens!

  5. Lui Candu îi fuge pămîntul de sub picioare. Acum el va face orice pentru a o convinge pe Sandu să demită Guvernul.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alături de „oamenii buni” din PAS, în țară au ajuns vremurile tulburi. Deputatul Blocului Socialiștilor și Comuniștilor, Bogdan Țîrdea, a menționat la protestul civic...

  POLITICA

  Într-o declarație a fostului parlamentar se precizează că citație, prin care este pus sub învinuire, a fost înmânată soției lui săptămâna trecută.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, în Parlament urma să fie audiat dosarul „furtul miliardului„. După cum a și declarat, procurorul general Alexandr Stoianoglo nu s-a prezentat în plen...

  POLITICA

  Deputatul socialist Bogdan Țîrdea crede că PAS încearcă să realizeze o nouă capturare a statului, să supună justiția și întregul sistem judiciar. Despre acest...

  Copyright © 2021