Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bogdan Țîrdea: Iată dovada că Sandu protejează ANRE. Directorul instituției îndeamnă cetățenii să voteze PAS

  Deputatul socialist a prezentat dovezi ale legăturilor dintre Maia Sandu și conducerea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. El a atras atenția, pe rețelele sociale, asupra faptului că directorul ANRE, Ștefan Creangă, îndeamnă cetățenii să voteze PAS.

  – Vă amintiți cum vă spuneam că Sandu protejează ANRE, iar ANRE protejează creșterea prețurilor? Iată, vedeți! Directorul ANRE, Ștefan Creangă, răspândește apeluri de a vota pentru PAS!!! – a scris Bogdan Țîrdea.

  Reamintim că parlamentarul a menționat în repetate rânduri că directorii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică au multe în comun cu Maia Sandu: la fel sunt foști membri ai PLDM – Eugen Carpov și Ștefan Creangă, sau reprezintă partidele ”partenere” PDM și PL – Octavian Calmîc și Veaceslav Untilă.

  Menționăm, de asemenea, că PSRM a cerut deschiderea unui dosar penal în legătură cu creșterea prețurilor la produsele petroliere, care au crescut 10 ori în ultimele șase luni. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a pieței nu a luat nicio măsură. Drept urmare, a fost exprimat un vot de neîncredere, pe care la 12 martie fracțiunea PSRM din Parlament l-a înaintat conducerii ANRE.

  – Cu toate acestea, ei nu s-au conformat hotărârii organului legislativ și chiar s-au bucurat de protecția președintelui Maia Sandu, care s-a întâlnit cu ei pe 24 aprilie, arătând astfel că îi consideră un organ legitim”, a spus atunci Țîrdea.

  De asemenea, deputatul a atras atenția asupra faptului că, pe 21 aprilie, președintele Maia Sandu a primit de la Consiliul Concurenței un raport privind înțelegerea de cartel pe piața produselor petroliere.

  ”Și ce a făcut ea? Nimic! Ce a făcut Consiliul Suprem de Securitate? La fel – nimic! Raportul așa și nu a fost examinat de Consiliul de Securitate! Maia Sandu nu a cerut niciodată demisia directorilor ANRE!” – a subliniat Bogdan Țîrdea.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Socialistii.md

   

   

  Facebook

  POLITICA

  Deputatul socialist Bogdan Țîrdea crede că PAS încearcă să realizeze o nouă capturare a statului, să supună justiția și întregul sistem judiciar. Despre acest...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputatul din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea a acuzat noua guvernare, care s-a proclamat formată din oameni „onești” și „buni”, de nepotism.

  POLITICA

  "Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice". Declarația a fost făcută de...

  POLITICA

  Marea tragedie a Republicii Moldova constă în faptul că la putere ajung persoane corupte, care au participat la fortul miliardului, concesionarea Aeroportului și la...

  Copyright © 2021