Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bogdan Țîrdea: Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă: pentru ce votează? La urma urmei, consecințele pot fi ireversibile

  Comentariul politologului, Bogdan Țîrdea.

  – În curînd vor avea loc alegerile prezidențiale. Și fiecare cetățean trebuie să înțeleagă: pentru ce votează? La urma urmei, consecințele pot fi ireversibile. Iar 10 ani de tiranie a oligarhilor, umilirea moldovenilor și vorbitorilor de limbă rusă – este o confirmare!

  – Năstase, D. Chirtoacă, O. Țîcu pledează deschis pentru unirea cu România, considerînd aceasta singura modalitate de a intra în Uniunea Europeană.

  – Sandu a afirmat în repetate rînduri că în cazul unui referendum, ea va vota pentru lichidarea propriei țări. În cadrul unei emisiuni a unui post de televiziune, Maia Grigorievna s-a lăudat că a fost singurul cetățean român care a primit atît de multe voturi la alegerile prezidențiale din 2016.

  – De fapt, aceasta (spre deosebire de Filat și PLDM din 2009-2015) a trecut de la o agendă pur europeană la agenda euro-unionismului.

  – Acești domni fac tot posibilul pentru a bloca unirea țării, luptă împotriva dreptului transnistrenilor de a participa la alegeri, împotriva limbii ruse, a istoriei Moldovei, a limbii moldovenești, a steagului lui Ștefan cel Mare.

  – Poziția lui Usatîi nu este încă foarte clară. Recent, a anunțat că el și Sandu au obiective comune.

  – Dar obiectivele Maiei Sandu sunt foarte clar definite: Unirea, parade LGBT, vînzarea terenurilor către străini. Doar ea, a susținut deschis Cartea albă a investitorilor, unde vânzarea de terenuri este mesajul cheie!

  – De fapt, I. Dodon este singurul candidat care a conturat în mod clar ideea independenței moldovenești, pledează pentru unire a țării, atribuirea limbei ruse statutul de limbă de comunicare interetnică.

  – De asemenea, el se declară pentru istoria Moldovei, limba moldovenească, identitatea moldovenească.

  – Anume Igor Nicolaevici a reînviat steagul lui Ștefan, Ordinul Voievodului Bogdan, a anunțat ideea declarării zilei de 2 februarie drept sărbătoare a statalității moldovenești, adoptarea la nivel legislativ a steagului istoric al Moldovei – un steag roșu cu cap de bivol.

  – Amintesc: 2 februarie 1365 este considerată ziua în care Principatul Moldovei și-a cîștigat independența față de Ungaria, devenind un stat suveran.

  – În acest sens, voi adresa niște întrebări logice:

  – „Domnilor, cum veți fi președintele unei țări pe care nu o recunoașteți?

  – Cum puteți guverna țara pe care doriți să o lichidați?

  – De ce le cereți moldovenilor să voteze dacă credeți că nu există astfel de oameni?

  – De ce aveți îndrăzneala de a lua bani din bugetul țării, pe care îl considerați o neînțelegere?”.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

   

  POLITICA

  Din cele aproape 14 mii de ONG-uri din țară se desprinde o rețea din care fac parte în jur de 100 de organizații neguvernamentale...

  POLITICA

  Operațiunea 7 aprilie 2009, participarea activă în agenda unor partide de dreapta, reforma în justiție, lupta contra predării religiei în școli, sunt doar câteva...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Între anii 2009-2018, Fundația Soros a alocat pentru unele mass-media din Moldova un buget de peste 5,1 milioane de dolari. Informația este prezentată în...

  POLITICA

  În Republica Moldova a fost creată o rețea de ONG-uri, numită “Rețeaua Soros”, care este folosită drept instrument de dirijare externă a țării. Aceste...

  Copyright © 2020