Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Bogdan Țîrdea: Dacă nu există majoritate parlamentară, președintele este obligat să înainteze un candidat la funcția de prim-ministru

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  Am scris mai devreme că cei de dreapta au probleme cu creierul. Și astăzi am găsit o altă confirmare a acestui diagnostic.

  În 2020, deputatul PPDA

  Igor Munteanu (ambasador în Statele Unite sub conducerea lui Plahotniuc) a vrut cu adevărat să-l trădeze pe Igor Dodon. A apelat chiar la CC! Dar, ca rezultat, a trădat-o pe Maia Sandu, lucru pentru care îl felicităm.

  Astăzi, Sandu încearcă să evite responsabilitatea, să nu numească un candidat la funcția de prim-ministru, pentru a lătra în continuare la Igor Dodon și Ion Chicu.

  Dar uitați-vă la Hotărîrea Curții Constituționale nr. 23 din 6 august 2020! Aici este scris negru pe alb: dacă nu există majoritate parlamentară, președintele este OBLIGAT să numească primul ministru. În caz de refuz, acesta este eliminat din funcție.

  Oferim un citat din Hotărîrea Curții Constituționale din 6 august 2020:

  Curtea Constituțională hotărăște:

  1. Să recunoască recursul lui Igor Munteanu, deputat al Parlamentului Republicii Moldova, parțial justificat.

  2. Conform articolului 98 din Constituție, puterea discreționară a Președintelui Republicii de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru este limitată.

  În cazul în care se formează o majoritate parlamentară absolută formalizată, Președintele Republicii este obligat să numească candidatul propus de această majoritate pentru funcția de prim-ministru.

  Dacă nu se formează o majoritate parlamentară absolută formalizată, Președintele Republicii este obligat, după consultări cu fracțiunile parlamentare, să numească un candidat pentru funcția de prim-ministru, chiar dacă fracțiunile parlamentare nu sunt de acord cu propunerea sa.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  socialistii.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea în legătură cu intensificarea atacurilor asupra reprezentanților Partidului Socialiștilor.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea:

  POLITICA

  PSRM nu a discutat și nici nu va discuta cu Partidul ”Șor” despre înaintarea unui candidat comun la funcția de premier. Declarația a fost...

  Copyright © 2020