Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Bogdan Țîrdea: Dacă nu există majoritate parlamentară, președintele este obligat să înainteze un candidat la funcția de prim-ministru

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  Am scris mai devreme că cei de dreapta au probleme cu creierul. Și astăzi am găsit o altă confirmare a acestui diagnostic.

  În 2020, deputatul PPDA

  Igor Munteanu (ambasador în Statele Unite sub conducerea lui Plahotniuc) a vrut cu adevărat să-l trădeze pe Igor Dodon. A apelat chiar la CC! Dar, ca rezultat, a trădat-o pe Maia Sandu, lucru pentru care îl felicităm.

  Astăzi, Sandu încearcă să evite responsabilitatea, să nu numească un candidat la funcția de prim-ministru, pentru a lătra în continuare la Igor Dodon și Ion Chicu.

  Dar uitați-vă la Hotărîrea Curții Constituționale nr. 23 din 6 august 2020! Aici este scris negru pe alb: dacă nu există majoritate parlamentară, președintele este OBLIGAT să numească primul ministru. În caz de refuz, acesta este eliminat din funcție.

  Oferim un citat din Hotărîrea Curții Constituționale din 6 august 2020:

  Curtea Constituțională hotărăște:

  1. Să recunoască recursul lui Igor Munteanu, deputat al Parlamentului Republicii Moldova, parțial justificat.

  2. Conform articolului 98 din Constituție, puterea discreționară a Președintelui Republicii de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru este limitată.

  În cazul în care se formează o majoritate parlamentară absolută formalizată, Președintele Republicii este obligat să numească candidatul propus de această majoritate pentru funcția de prim-ministru.

  Dacă nu se formează o majoritate parlamentară absolută formalizată, Președintele Republicii este obligat, după consultări cu fracțiunile parlamentare, să numească un candidat pentru funcția de prim-ministru, chiar dacă fracțiunile parlamentare nu sunt de acord cu propunerea sa.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea candidaților de pe lista electorală a PAS sunt foști membri PLDM, care au fost implicați în cele mai mari crime financiare și economice...

  POLITICA

  Aproape 120 de instituții de învățământ au fost închise, iar 6 mii de cadre didactice și-au pierdut locul de muncă, în perioada când funcția...

  POLITICA

  Lupta președintelui Maia Sandu împotriva corupției este de fapt o luptă împotriva opoziției. Acest lucru a fost declarat de deputatul socialist Bogdan Țîrdea.

  SOCIAL

  Zi de bucurie și amintire a eroismului străbunicilor noștri – asta înseamnă Ziua Victoriei pentru deputatul PSRM Bogdan Țîrdea. Împreună cu colegi de partid,...

  Copyright © 2021