Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bogdan Țîrdea: Acolo unde nu există drepturi, acționează legea junglei

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea în legătură cu lipsa voturilor pentru candidatul înaintat la funcția de prim-ministru din partea PAS Igor Grosu, din 25 martie:

  „De fapt, Igor Grosu și Maia Sandu au făcut tot posibilul pentru a se asigura că nu vor exista voturi pentru Guvern.

  Au simulat negocieri. Totul a fost un spectacol planificat.

  1.Sandu l-a înaintat pe candidatul Igor Grosu din partea partidului cu 15 mandate.

  2. Din Guvernul Grosu fac parte doar membrii PAS. Dacă doreau voturi, îl propuneau cel puțin pe Năstase ca ministru!

  3. Grosu a refuzat din start să negocieze cu PRO-Moldova și Pentru Moldova – 22 de deputați!

  4. Grosu a cerut ca Slusari și PPDA să nu-l voteze! El a mai recunoscut că nici partidul PAS nu intenționează să voteze pentru cabinet.

  5. Având în vedere că PSRM are propriul candidat, era clar că socialiștii nu vor vota pentru Grosu. În caz contrar, de ce l-au înaintat pe Golovatiuc atunci? Cu alte cuvinte, Grosu ar obține 0 voturi!

  6.. Grosu a înaintat același cabinet ca data trecută! Însă Cabinetul de Miniștri Gavriliță a primit 0 voturi. De ce atunci nominalizează aceiași oameni care sunt implicați în corupție și au 0 șanse să obțină voturi? Pe asta au și mizat!

  7. Programul lui Grosu este 90% programul doamnei Gavriliță. Singura noutate este introducerea unui blocaj total, care va distruge întreaga economie și va priva sute de mii de cetățeni de surse pentru existență! Asta doriți?

  8. De fapt, Sandu a acționat conform unui plan concret, coordonându-și toate acțiunile cu ambasadorul și cu Curtea Constituțională.

  9. Sandu a cerut demisia guvernului Chicu, ea nu a propus un guvern timp de aproape 2 luni, creând haos total! De asemenea, a înaintat-o pe Gavriliță, neavând voturi, a eliminat-o pe Durleșteanu prin șantaj, a încercat să distrugă majoritatea parlamentară prin șantaj! De asemenea, ea a tărăgănat procesul de nominalizare a primului ministru, ignorând candidatura majorității. Și totul pentru un singur scop – alegeri anticipate pe fondul unei pandemii complete și a sutelor de decese cauzate de covid!

  10. Sandu, desigur, va face recurs la Curtea Constituțională, iar aceasta, aparent, îi va permite să dizolve Parlamentul. Însă, în același timp, Curtea Constituțională va demonstra că se află în buzunarul Maiei Sandu și se va prezenta în afara domeniului juridic. Ca și Sandu, în principiu. Iar acolo unde nu există drepturi, acționează legea junglei …”.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  "Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice". Declarația a fost făcută de...

  POLITICA

  Marea tragedie a Republicii Moldova constă în faptul că la putere ajung persoane corupte, care au participat la fortul miliardului, concesionarea Aeroportului și la...

  POLITICA

  Deputatul socialist a prezentat dovezi ale legăturilor dintre Maia Sandu și conducerea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. El a atras atenția, pe rețelele...

  POLITICA

  Liderii Partidului Acțiune și Solidaritate, inclusiv Maia Sandu, sunt părtașii fraudei financiar-bancare. Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a prezentat, astăzi, în cadrul unui briefing, documente...

  Copyright © 2021