Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut audierea în Parlament a ministrului de Externe și a șefului SIS pe marginea acceptului dat de Moldova de a primi refugiați din Afganistan

  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a cerut audierea în Parlament a ministrului de Externe, Nicu Popescu, și a șefului SIS, Alexandr Esaulenco, pe marginea acceptului dat de Moldova de a primi refugiați din Afganistan.

  Deputatul BCS, Vladimir Voronin, a declarat că aceste instituții trebuie să prezinte informații despre cine din partea Republicii Moldova a semnat Declarația privind garanțiile de călătorie în caz de evacuare a persoanelor din Afganistan și ce angajamente și-a asumat țara noastră în urma semnării acestui document.

  ”Ne interesează ce documente au stat a bază și cine personal din numele Republicii Moldova a dat acordul și a semnat, fără asigurarea principiului transparenței”, a declarat Voronin.  

  Propunerea fracțiunii BCS a fost respinsă de majoritatea parlamentară PAS.  

  Anterior, liderul PSRM Igor Dodon a declarat că prin semnarea acestei Declarații noua guvernare de la Chișinău atrage Republica Moldova într-un joc foarte periculos pentru securitatea națională și care este contrar intereselor statului.  

  Republica Moldova a semnat Declarația privind garanțiile de călătorie în caz de evacuare a persoanelor din Afganistan. Declarația a fost semnată de aproape 100 de țări. Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, semnatarii Declarației vor face tot ce este posibil ca cetățenii precum și rezidenții din Afganistan să poată circula liber.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională modificările la legea Procuraturii, aprobate de către majoritatea PAS. Despre aceasta socialistul Vasile Bolea...

  POLITICA

  Șapte dintre candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au câștigat deja în primul tur în UTA Găgăuzia (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu...

  SOCIAL

  Partidul de la guvernare a refuzat să includă pe ordinea de zi inițiativa deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor de a crește salariile lucrătorilor...

  POLITICA

  Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului, după ce mai multe proiecte de lege au fost respinse în plen.

  Copyright © 2021