Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Blana de animale provoacă alergii

  Vara, pe timp de caniculă, nu doar alergicii la polen au de suferit. Și blana de animale de companie cauzează, de multe ori, reacții negative. Echipa Accent TV a aflat cum trebuie îngrijiți patrupezii, pentru evitarea unor astfel de cazuri.

  Tatiana a observat întâmplător că este alergică la animale. De fiecare dată când se afla în contact cu blana acestora, constata apariția unor simptome de alergie.

  TATIANA GONCEAROVA , LOCUITOARE CHIȘINĂU
  Ochi înlăcrimați, iritații ale ochilor, înroșirea pielii, erupții, dificultate de respirație, până la situația când nici nu poți respira. Aici deja ai nevoie de ajutor urgent, eu am pregătite injecții pentru situaii excepționale.

  Medicii veterinari spun că, din cauza caniculei, animalele lasă o cantitate mai mare de blană, ceea ce determină creșterea numărului alergicilor. Specialiștii vin cu recomandări pentru evitarea situațiilor neplăcute.

  MIHAIL POPA, MEDIC VETERINAR
  00.31 Măsurile de prevenție sunt, în primul rând perierea zilnică, de câteva ori pe zi, ștergera cu șervețele umede, atât și cu peria umedă și se mai practică frizura igienică. 00.45

  Experții afirmă că cei mai predispuse la alergii sunt persoanele care locuiesc în apartamente, însă dacă acestea respectă recomandările medicilor pot evita reacțiile adverse. Perierea se face acasă sau la saloanele speciale pentru animale. Respectând recomandările specialiștilor, Tatiana și-a achiziționat, totuși, un prieten patruped.

  TATIANA GONCEAROVA, LOCUITOARE CHIȘINĂU
  Copilul meu visa demult la un motănaș și eu consider că visele copilăriei trebuiesc realizate, dar cu alergia ne descurcăm cumva. Animalul se află sub supravegherea medicului veterinar. Respectăm igiena, facem curățenie generală mai des în casă, ne străduim să curățăm blana.

  Specialiștii în sănătate recomandă consultarea medicului, dacă sunt observate unele simptome ale alergiilor sezoniere.

  Copyright © 2020