Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanţul uraganului Ian a ajuns luni la 107 morţi

  Bilanţul uraganului Ian, unul dintre cele mai puternice uragane din istoria recentă a SUA, care a lovit sud-estul ţării la sfârşitul lunii septembrie, a ajuns luni la 107 morţi, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

  Doar în Florida, statul cel mai grav afectat, uraganul a făcut cel puţin 102 victime, potrivit ultimului bilanţ comunicat de autorităţile medicale.

  Alte cinci persoane au murit în Carolina de Nord.

  Aceste cifre oficiale pot suferi modificări, iar unele mass-media din SUA raportează un număr şi mai mare de morţi.

  Uraganul Ian este unul dintre cele mai letale uragane care au lovit SUA de la începutul secolului.

  Cu toate acestea, bilanţul victimelor este mult mai mic decât cel al uraganului Katrina, care a devastat Louisiana şi a ucis 1.800 de persoane în 2005.

  Ian, un uragan de categoria 4 atunci când a atins uscatul în Florida, a transformat în lacuri cartiere întregi, distrugând case, poduri şi linii electrice.

  Ulterior, uraganul a slăbit în intensitate pe măsură ce se deplasa spre Atlantic, înainte de a se intensifica din nou şi de a ajunge în Carolina de Sud, afectând şi Carolina de Nord.

  Autorităţile au declarat că va fi nevoie de luni de zile şi de 50 de miliarde de dolari sau mai mult pentru a reconstrui zonele de coastă devastate în Florida.

  agerpres.ro

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din...

  LUMEA

  Un incendiu într-o fabrică din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi şi doi dispăruţi, a transmis marţi agenţia oficială Xinhua, citând...

  LUMEA

  Cel puţin 149 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite sâmbătă seara într-o busculadă în centrul capitalei Seul, unde zeci de...

  LUMEA

  Bilanţul deselor provocate de uraganul Ian în Statele Unite a depăşit 110, în timp ce sute de mii de clienţi continuă să fie privaţi...

  Copyright © 2021