Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanțul tornadelor din SUA: Cel puţin 83 de morţi, sute de case complet distruse şi mormane uriaşe de moloz

  Cel puţin 83 de morţi, sute de case complet distruse şi mormane uriaşe de moloz reprezintă bilanţul provizoriu din noaptea de sâmbătă spre duminică în Statele Unite după trecerea prin centrul şi sudul ţării a unei serii de tornade de o violenţă neaşteptată, informează AFP.

  Preşedintele american Joe Biden a deplâns „una dintre cele mai devastatoare serii de tornade” din istoria Statelor Unite şi a spus că ravagiile provocate de aceste fenomene meteorologice reprezintă „o tragedie inimaginabilă”.

  În total, cel puţin 83 de decese au fost confirmate până în prezent în cinci state americane.

  În Illinois, cel puţin şase persoane au murit în urma prăbuşirii unui depozit al companiei Amazon, a anunţat directorul departamentului de pompieri din oraşul Edwardsville, precizând că operaţiunile de salvare au fost finalizate şi vor fi urmate de procedura de recuperare a cadavrelor.

  „Avem inima împietrită de durere în urma morţii colegilor noştri de acolo, iar gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile şi rudele lor”, a declarat pe Twitter patronul companiei Amazon, Jeff Bezos.

  Aproximativ 100 de angajaţi ai gigantului din industria distribuţiei lucrau în tură de noapte pentru a centraliza comenzile primite înainte de sosirea sărbătorilor de sfârşit de an.

  Statul Tennessee a confirmat patru decese, două persoane au murit în Arkansas, în timp ce un deces a fost raportat în Missouri.

  Agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, au fost incluși în lista de sancțiuni a SUA. Despre aceasta a anunțat în...

  Noutăţi

  În primele nouă luni ale anului curent, la nivel național, au fost înregistrate 49 de cazuri de trafic de ființe umane, fiind identificate 120...

  LUMEA

  Variante noi de Omicron, mai contagioase, încep să se răspândească în Statele Unite, conform unor noi date guvernamentale, relatează UPI. Din fericire, noile variante,...

  Noutăţi

  În peste 80 la sută din cazurile de suicid, înregistrate anul trecut în Republica Moldova, victime au fost bărbaţii. Puţini sunt, însă, cei care...

  Copyright © 2021