Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanțul tornadelor din SUA: Cel puţin 83 de morţi, sute de case complet distruse şi mormane uriaşe de moloz

  Cel puţin 83 de morţi, sute de case complet distruse şi mormane uriaşe de moloz reprezintă bilanţul provizoriu din noaptea de sâmbătă spre duminică în Statele Unite după trecerea prin centrul şi sudul ţării a unei serii de tornade de o violenţă neaşteptată, informează AFP.

  Preşedintele american Joe Biden a deplâns „una dintre cele mai devastatoare serii de tornade” din istoria Statelor Unite şi a spus că ravagiile provocate de aceste fenomene meteorologice reprezintă „o tragedie inimaginabilă”.

  În total, cel puţin 83 de decese au fost confirmate până în prezent în cinci state americane.

  În Illinois, cel puţin şase persoane au murit în urma prăbuşirii unui depozit al companiei Amazon, a anunţat directorul departamentului de pompieri din oraşul Edwardsville, precizând că operaţiunile de salvare au fost finalizate şi vor fi urmate de procedura de recuperare a cadavrelor.

  „Avem inima împietrită de durere în urma morţii colegilor noştri de acolo, iar gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile şi rudele lor”, a declarat pe Twitter patronul companiei Amazon, Jeff Bezos.

  Aproximativ 100 de angajaţi ai gigantului din industria distribuţiei lucrau în tură de noapte pentru a centraliza comenzile primite înainte de sosirea sărbătorilor de sfârşit de an.

  Statul Tennessee a confirmat patru decese, două persoane au murit în Arkansas, în timp ce un deces a fost raportat în Missouri.

  Agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Statele Unite ale Americii au înregistrat peste un milion de decese asociate COVID-19, potrivit unui bilanţ Reuters, depăşind un prag cândva de neimaginat, la...

  LUMEA

  Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a limitat joi utilizarea vaccinului monodoză anti-COVID-19 de la Johnson &Johnson în Statele Unite după revizuirea riscului dezvoltării...

  POLITICA

  Astăzi, SUA și Republica Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a teritoriului pe care se afla Stadionul...

  LUMEA

  Mai multe persoane au murit marţi dimineaţă în sudul Ungariei după ce un tren a lovit o camionetă, a anunţat poliţia, potrivit MTI şi...

  Copyright © 2021