Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanţul seismului din Indonezia a urcat la 81 de morţi

  Bilanţul deceselor provocate de cutremurul cu magnitudinea 6,2 care a lovit provincia indoneziană Sulawesi de Vest a crescut luni la 81, a informat Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, potrivit DPA.

  Cel puţin 70 dintre decese au fost înregistrate în capitala provinciei, Mamuju, iar celelalte 11 au fost semnalate în districtul vecin, Majene.

  Potrivit Agenţiei pentru dezastre, unele dintre cele circa 28.000 de persoane cazate în adăposturile temporare vor primi teste pentru depistarea noului coronavirus.

  „Vrem să ne asigurăm că persoanele strămutate nu contractează COVID-19”, a declarat preşedintele agenţiei, Doni Mornardo, adăugând că tinerii vor fi separaţi de vârstnici pentru a preveni transmiterea.

  Agenţia a precizat duminică că peste 700 de persoane au fost rănite în urma cutremurului.

  Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Doi vulcani de pe insule separate din Indonezia au erupt marţi, trimiţând în atmosferă coloane de cenuşă, informează DPA.

  LUMEA

  Un seism cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în sud-vestul Islandei, în apropiere de capitala Reykjavik, fără să fie raportate pagube materiale sau...

  LUMEA

  Vulcanul Merapi, situat pe insula indoneziană Java, a expulzat miercuri cenuşă fierbinte şi alte resturi vulcanice care s-au revărsat până la 1,5 kilometri în...

  LUMEA

  Bilanţul deceselor provocate de cutremurul cu magnitudinea 6,2 care a lovit provincia indoneziană Sulawesi de Vest săptămâna trecută a urcat la 91, a informat...

  Copyright © 2020