Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Brazilia a urcat la cel puţin 18 morţi

  Ploile torenţiale care s-au abătut asupra statului Rio de Janeiro la sfârşitul săptămânii trecute au provocat moartea a cel puţin 18 persoane, iar alte şase sunt în continuare date dispărute, potrivit celui mai recent bilanţ publicat luni de autorităţi, relatează EFE.

  Potrivit Apărării Civile, aproximativ 30.800 de persoane au fost afectate de alunecările de teren şi de inundaţiile provocate de furtunile înregistrate în mai multe municipii, care au fost plasate în stare de alertă pentru noi precipitaţii şi alunecări de teren.

  Până în prezent, autorităţile au confirmat moartea a 18 persoane, dintre care 10 raportate în oraşul turistic Angra dos Reis, aflat la 160 de kilometri de Rio de Janeiro.

  Alte şase decese au fost raportate în municipiul Paraty, localizat în zona de coastă, în timp ce oraşele Mesquita şi Cachoeiras de Macau au înregistrat câte un deces.

  Apărarea Civilă a informat că cel puţin cinci persoane sunt date dispărute în Angra dos Reis şi una la Paraty.

  Peste 2.000 de rezidenţi au fost plasaţi în adăposturi de la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit celui mai recent raport.

  Luni după amiază, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, şi guvernatorul statului Rio de Janeiro, Claudio Castro, au survolat cu elicopterul zona calamitată şi au vizitat cartierul Monsuaba, din Angra dos Reis, zona cea mai afectată de aceste intemperii, unde s-a anunţat ridicarea de construcţii pentru familiile rămase fără adăpost.

  Calamităţile intervin la puţin timp după tragedia provocată de furtunile din timpul toamnei australe în oraşul Petropolis, în regiunea Rio de Janeiro, care s-au soldat cu cel puţin 233 de morţi şi patru persoane dispărute.

  agerpres.ro

   

  Facebook

  LUMEA

  Brazilia și Argentina se pregătesc să lanseze o monedă comună, care în timp ar putea deveni un proiect similar monedei euro din Uniunea Europeană,...

  LUMEA

  Aproximativ 235 000 de case și clădiri au rămas fără electricitate în California și Nevada, lovite de ploi torențiale. Două persoane și-au pierdut viața...

  LUMEA

  Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde şuvoaiele au ucis cel puțin patru oameni. În nordul statului Muntenegru, ploile torențiale au dus la...

  LUMEA

  Tensiunile continuau joi în Brazilia, unde preşedintele în exerciţiu Jair Bolsonaro le-a cerut cu o zi în urmă susţinătorilor săi să pună capăt ultimelor...

  Copyright © 2021