Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanțul incendiului la o uzină de fabricare a prafului de pușcă din Rusia a crescut la 15 morți

  Bilanţul incendiului la o uzină de fabricare a prafului de puşcă din regiunea rusă Riazan (vestul Rusiei), circa 200 km sud de Moscova, a crescut la cel puţin 15 morţi, au indicat autorităţile regionale, citat de AFP, în timp ce agenţia de presă TASS, citându-l pe viceministrul rus al sănătăţii Aleksei Kuzneţov, consemnează 16 decese.

  ‘Cincisprezece persoane au decedat, o persoană a fost spitalizată cu arsuri grave şi soarta încă uneia rămâne necunoscută’, a precizat guvernul regional într-un comunicat, în timp ce bilanţul precedent consemna şapte morţi şi nouă persoane date dispărute.

  Incendiul a izbucnit ‘în urma unui proces tehnologic’, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Dezastrul s-a declanşat într-un atelier al sitului industrial Elastik, specializat în fabricarea de explozivi industriali şi muniţii.

  Elastik – potrivit site-ului său web – este considerată o ‘întreprindere strategică ‘ a guvernului rus şi aparţine conglomeratului de stat Rostec, care grupează o serie de companii ce furnizează produse industriale sau de înaltă tehnologie pentru sectoarele civil şi militar.

  Dar aceasta a dat faliment în 2015, iar din 2017, potrivit Interfax, atelierele sale sunt utilizate de alte întreprinderi ce desfăşoară activităţi în sectorul producţiei de materiale explozive.

  Potrivit echipelor de intervenţie, atelierul cuprins de flăcări a fost distrus complet.

  Peste 170 de pompieri şi salvatori şi zeci de autospeciale au fost mobilizate pentru stingerea focului.

  Ministrul rus pentru situaţii de urgenţă interimar, Aleksandr Ciuprian, s-a deplasat la faţa locului.

  Ministerul său a difuzat imagini unde se vede fum ridicându-se deasupra unei clădiri parţial spulberate şi fragmente carbonizate. Situl pare să se afle în mijlocul unei păduri.

  ‘Nimic nu ameninţă populaţia’ din localităţile învecinate, subliniază ministerul.

  Cauza incendiului ar putea fi ‘o încălcare a procesului tehnologic’ şi a ‘normelor de securitate’, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, citate de agenţia de presă Interfax.

  Comitetul de anchetă, responsabil cu dosarele penale majore în ţară, a anunţat deschiderea unei anchete pentru ‘încălcarea regulilor de securitate la un sit periculos, ceea ce a dus la moarte prin imprudenţă’.

  Exploziile şi incendiile accidentale, soldate cu morţi, sunt frecvente în Rusia, din cauza infrastructurii învechite, adeseori nemodernizată din perioada sovietică, sau a nerespectării normelor de securitate.

  agerpres.ro

  Facebook

  POLITICA

  Rusia va monitoriza ca drepturile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, să fie respectate. Declarația a fost făcută de către viceministru al afacerilor...

  LUMEA

  America este în stare de șoc, după un nou masacru într-o școală din Texas. 19 copii și doi adulți au fost uciși de un...

  LUMEA

  Cel puţin 27 de persoane au murit într-un accident rutier grav petrecut în vestul Ucrainei, transmite miercuri dpa.

  SOCIAL

  Angajații IGSU au fost solicitați în această dimineață pentru a interveni la lichidarea unui incendiu, produs într-o locuință din localitatea Obreja Nouă, raionul Fălești....

  Copyright © 2021