Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanţul în urma seismului din Indonezia a crescut la 321 de morţi

  Bilanţul deceselor în urma seismului cu magnitudinea 5,6 care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 321, a anunţat duminică directorul Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor, potrivit DPA.

  Cel puţin 11 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat Suharyanto, directorul acestei agenţii, care, la fel ca mulţi indonezieni, poartă un singur nume.

  Cutremurul a avariat peste 62.000 de case şi a provocat strămutarea a peste 73.000 de locuitori, care în prezent şi-au găsit adăpost în 325 de locaţii din provincie.

  „Lucrătorii umanitari ajung treptat la rezidenţii afectaţi din satele izolate cu logistică şi provizii alimentare şi ridică corturi pentru aceştia”, a detaliat Suharyanto.

  Agenţia care monitorizează activitatea seismică a precizat că 284 de replici cu intensitate din ce în ce mai mică au avut loc după cutremurul principal produs luni.

  Indonezia este afectată în mod regulat de cutremure şi erupţii vulcanice din cauza poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  SOCIAL

  Din verificările efectuate până la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului produs în sud-estul Turciei, la...

  LUMEA

  Cel puţin 68 de persoane au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,9 care s-a produs miercuri dimineaţă în vestul Turciei, a...

  LUMEA

  Cel puţin 174 de persoane au murit într-o învălmăşeală creată după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii unei echipe de...

  LUMEA

  Premierul italian Mario Draghi, care a vizitat regiunea italiană Marche lovită duminica trecută de o furtună puternică, a descris inundaţiile mortale drept o „catastrofă”...

  Copyright © 2021