Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Bilanţul deceselor în urma seismului din vestul Turciei a ajuns la 100

  Bilanţul deceselor în urma seismului produs vineri în vestul Turciei a ajuns marţi la 100, a anunţat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, relatează AFP.

  Seismul cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 sunt încă în spital, a adăugat AFAD, precizând că echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea altor victime, în special sub dărâmăturile a cinci clădiri din provincia Izmir.

  Cel mai afectat oraş din provincie este Bayrakli, unde o fetiţă de trei ani, Elif Perincek, şi o adolescentă de 14 ani, Idil Sirin, au fost salvate luni de sub dărâmături.

  Zeci de clădiri au fost distruse de cutremurul care a lăsat peste 5.000 de persoane fără locuinţe, fiind adăpostite în corturi instalate în tabere improvizate din provincia Izmir.

  Circa 1.464 de replici au fost înregistrate în zonă, dintre care 44 cu o magnitudine mai mare de 4, au declarat autorităţile turce.

  Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure de pământ devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Austria a înregistrat 109 decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră de la începerea pandemiei, în condiţiile în care...

  LUMEA

  Italia a înregistrat marţi 731 de noi decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ zilnic al deceselor de la...

  SOCIAL

  La 15 noiembrie, în Moldova vor fi aduse primele 41 din cele 168 de ambulanțe procurate din Turcia.

  LUMEA

  Operaţiunile de salvare au continuat luni în opt clădiri din oraşul Izmir, în vestul Turciei, au anunţat autorităţile, în timp ce numărul deceselor în...

  Copyright © 2020