Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Biciclete gratuite

  30 de minute de mers zilnic cu bicicleta ne asigură o minte sănătoasă într-un corp sănătos, de asta ne asigură medicii și sportivii. În pas cu acest deziderat, Clubul Cicliștilor Amatori a lansat recent un proiect, care le oferă chișinăuienilor posibilitate să ia cu împrumut, fără a achita nicio taxă, orice tip de bicicletă și să facă o raită prin oraș. Detalii, aflați în reportajul ce urmează.

  Chișinăuienii pot împrumuta gratuit biciclete, pentru a se plimba prin parcuri sau chiar pentru a parcurge distanțe mai lungi. Vasile Fotescu, inițiatorul acestui proiect, spune că bicicletele pe care le oferă el oamenilor sunt din colecția proprie, iar doritorii i se pot adresa zilnic.

  Vasile Fotescu, fondator Clubul Cicliștilor Amatori

  «Vor fi puse la dispoziție pentru toți cei care vor să se plimbe, să facă sport sau să meargă în călătorii. Săptămâna aceasta vor fi puse la dispoziție cinci biciclete pentru toate sectoarele câte una».

  Cei care doresc să închirieze o bicicletă, trebuie doar să completeze un formular. Vehiculele pe două roți trebuie aduse înapoi în starea in care au fost luate.

  Vasile Fotescu, fondator Clubul Cicliștilor Amatori

  «Persoanele sunt preîntâmpinate de răspunderea pe care o poartă pentru biciclete, care sunt și de colecție și mai noi. Ar fi de dorit ca persoana să se adreseze din timp, pentru că poate fi deja închiriată. Când nu mai are nevoie de ea, persoana se apropie, ne-o transmite înapoi, se verifică și se dă altei persoane care stă în rând».

  Vera Ciocan, reporter Accent TV

  «Această bicicletă retro de colecție are aproape 50 de ani și este prevăzută pentru a promova ciclismul în familie. Cei care doresc să o ia în chirie trebuie doar să scrie o cerere».

  Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este de a descoperi beneficiile ciclismului și de a promova un stil de viață sănătos.

  Vasile Fotescu, fondator Clubul Cicliștilor Amatori

  «Noi ne dorim să aducem toată familia pe bicicletă și să promovăm modul sănătos de viață pentru că timpul ne permite. Se întâmplă foarte des să vedem bicicletele acasă în garaj, nefolosită, or altă persoană vrea să se plimbe, dar este prea scump să și-o cumpere».

  Denis circulă de ani buni prin oraș cu bicicleta. El ne-a spus că doleanța lui ar fi ca prin oraș să fie create și mai multe benzi pentru bicicliști.

  Denis Romanescu, ciclist

  «E mai comod să mergi pe benzile făcute special pentru bicicliști, pentru că este desenat marcajul și știi că poți să mergi și ai prioritate. Cu mașina sunt alte probleme, cu bicicleta e mai comod, mai sigur și mai repede».

  Până la sfârșitul acestui an, organizatorii intenționează să pună la dispoziția chișinăuienilor peste 15 biciclete.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021