Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bețișor va compărea pe banca acuzaților

  Fostul șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare, anunță Procuratura Generală. Potrivit sursei, Bețișor, care anterior a gestionat dosarul lui Vlad Filat, nu își recunoaște vina.

  În comunicatul emis de Procuratura Generală este stipulat că, Adriana Bețișor va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției. Procurorii PCCOCS au finalizat urmărirea penală și au transmis dosarul în judecată.

  „Faptele infracționale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

  Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest. Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și ”onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați”, scrie în comunicatul instituției.

  Potrivit sursei, Bețișor nu-și recunoaște vina și este cercetată în libertate. Subliniem că orice persoană este considerată nevinovată până la o ultimă decizie a instanței.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  procuratura.md

  Facebook

  Copyright © 2021