Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  BERD și BEI va acorda 300 mln euro pentru reabilitarea drumurilor naționale M2, M3 și M5

  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI) va acorda Republicii Moldova un împrumut de 300 mln euro pentru reabilitarea drumurilor naționale M2, M3 și M5.

  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a adresat o cerere de finanțare în adresa acestor două instituții financiare și, recent, a primit confirmarea aprobării acesteia. Potrivit acordului, banii vor fi utilizați pentru reabilitarea și modernizarea secțiunilor de pe trei drumuri principale: M2, M3 și M5.

  Finanțarea corespunde obiectivelor de investiții a instituțiilor financiare europene pentru regiunea Parteneriatului Estic, agreat cu Comisia Europeană în 2019. În afară de finanțarea investițiilor de capital, împrumutul-cadru va fi, de asemenea, un catalizator pentru utilizarea resurselor de asistență tehnică pentru pregătirea unei linii de investiții derivate în infrastructura rutieră.

  Implementatorul proiectului este Administrația de stat a Drumurilor. Perioada de implementare a proiectului urmează să fie negociată și stabilită în Acordul de finanțare.

  Mei.gov.md

  ECONOMIE

  Premierul Ion Chicu a participat la evenimentul de semnare a contractului pentru reabilitarea drumurilor care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit...

  ECONOMIE

  Ion Chicu a prezidat ședința Consiliului Fondului Rutier, în cadrul căreia a fost examinată și aprobată cofinanțarea din resursele fondului rutier a Proiectului de...

  Copyright © 2020