Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Berbeca despre „Legea Magnitsky”: trebuie îmbunătățită

  Politologul Veaceslav Berbeca, comentând așa-numită „Lege Magnitsky”, a remarcat că acesta este deocamdată doar un proiect de lege care trebuie definitivat.

   „Este clar că autoritățile vor să lupte împotriva corupției, dar, după cum se spune, „drumul spre iad este pavat cu intenții bune”. Acest proiect de lege trebuie definitivat, există o mulțime de termeni care ridică mari întrebări. Multe puncte din acest proiect de lege sunt foarte vagi și el va trebui definitivat, încât să  nu creeze probleme mari”, a spus politologul în cadrul programului „TEMA cu Ludmila Belcencova” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

  Totodată, Berbeca a amintit că nicio putere nu este veșnică, subliniind că atunci când scrii o lege nu trebuie să te ghidezi de interese oportuniste de moment.

  „Întotdeauna spunem că atunci când scriem legi, trebuie să le facem pentru mulți ani, niciun guvern nu este veșnic și orice lege adoptată de un guvern poate începe să funcționeze conform „legii bumerangului”, a spus Veaceslav Berbeca.

  Rezumând, politologul a menționat că proiectul este încă în discuție,  exprimându-și speranța că unele dintre prevederile sale vor fi revizuite.

  La momentul redactării acestei știrii, serviciile de presă ale Ministerului Justiției, Guvernului, administrației prezidențiale și PAS nu au comentat declarațiile politologului Veaceslav Berbeca.

  primul.md

  Facebook

  Copyright © 2021