Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Batrîncea: Nu schimbăm candidații

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor rămân pe poziție, iar Lilian Enciu, Vitalie Miron și Vasile Postolache rămân a fi cei trei candidați la funcția de membri CEC, propuși din partea opoziției. Anunțul a fost făcut de deputatul Vlad Batrîncea, după ce partidul de la guvernare ar fi refuzat candidaturile celor trei. Deputatul spune că acest lucru contravine legislației, și dovedește, o dată în plus, dorința PAS-ului de a deţine un control total asupra instituțiilor statului.

  În cadrul unei conferințe de presă, Batrîncea a declarat că este dreptul opoziției de a înainta candidații la funcția de membri CEC, iar legea nu scrie că aceștia ar trebui evaluați și apreciați de partidul de la guvernare. Cu toate acestea, în urma unor consultări, cei din Bloc au aflat că unii candidați nu sunt agreați pentru această funcție.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Paralamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Au fost aduse argumente care, în opinia noastră, sunt politice și care sunt absolut subiective. Noi am înaintat trei oameni pregătiți, profeșioniști și care, la sigur, pot fi membrii Comisiei Electorale Centrale. Noi nu vom schimba și nu vom modifica lista candidaților propuși. Noi rămânem cu aceași listă. Dar, acest blocaj la numirea candidaților noștri nu înseamnă și nu reprezintă nimic altceva decât introducerea controlului politic asupra CEC din partea partidului de guvernare PAS».

  Mai mult, Batrîncea este convins că încăpățânarea guvernanților are un singur scop- cel de a pune mâna pe CEC. Iar despre asta ne vorbește și modul în care au fost repartizate fotoliile de conducere în cadrul instituției, mai susține Batrîncea.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Paralamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «În perioada anterioară a fost o practică că, chiar și președintele CEC era propus de opoziție. Puteți urmări că 6 membri ai CEC, unul din partea președintelui și cinci din partea PAS, deja au desfășurat alegerea organelor de conducere și au împărțit toate trei funcții de conducere. Acest lucru este anti-democratic și va fi adus la cunoștința tuturor partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova. Nici în perioada lui Plahotniuc nu s-a permis astfel de lucruri, ca membrii de partid, avocații, juriștii partidului să ajungă judecători la CCM, să ajungă avocații poporului, să ajungă membrii CEC, iar cealaltă parte a societății de parcă nu ar exista».

  Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al Comisiei Electorale Centrale și cel al Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru a le oferi dreptul la replică. Nimeni, însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021