Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Batrîncea despre cazul Ceaus

  Răpirea lui Ceaus este nimic altceva decât rezultatul înțelegerii dintre Volodimir Zelenschi și Maia Sandu în timpul întrevederii avute la începutul anului, la Kiev. Declarația aparține secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, care spune că răpirea judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, ar fi fost pusă la cale de serviciile secrete din Ucraina, sub stricta monitorizare a Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova.

  În cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, Batrîncea a opinat că răpirea unui om din centrul orașului și scoaterea lui din țară este o procedură mult prea complicată pentru a nu fi coordonată la cel mai înalt nivel.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „Cu siguranță, acest lucru s-a produs cu sprijinul unui angajat al ambasadei Ucrainei la Chișinău, cu folosirea automobilului de serviciu cu numere de înmatriculare diplomatice, din partea Republicii Moldova astfel de cazuri sunt monitorizate de SIS. Acest lucru s-a făcut în coordonare între SBU și SIS-ul nostru”

  Batrîncea mai spune că Sandu ar putea fi implicată în cazul răpirii judecătorului ucrainean și că probabil șeful statului încearcă să mușamalizeze acest caz.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „A avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, asemenea evenimente sunt examinate la cel mai înalt nivel, sunt aduși la raport conducătorii instituțiilor de securitate, în cazul nostru avem o reacție lentă, lejeră, la nivel politic cazul Ceaus este o înțelegere dintre conducerea Ucrainei și conducerea Republicii Moldova, la sigur acest caz a fost discutat la nivelul liderilor de state, Zelenski și Sandu. Operațiunea a fost realizată cu acceptul tacit al celor doi”

  Nicolae Ceaus a fost răpit la data de 3 martie din centrul Chișinăului. Parlamentul de la Chișinău a creat și o comisie de anchetă care să investigheze circumstanțele dispariției cetățeanului ucrainean. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții instituției prezidențiale pentru un comentariu la acest subiect, până la această oră nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020