Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Batrîncea: Demisia membrilor CEC

  Normele legale trebuie respectate, indiferent cine sunt participanții la scrutin. Opinia aparține vicepreședintelui Parlamentului RM, Vlad Batrîncea. Speakerul susține că a fost înregistrat un derapaj de la normele democratice, abuz în procesul electoral și călcarea în picioare a Codului Elecotoral. În acest sens, reprezentanții Blocului se adresează la Procuratura Generală pentru tragerea la răspundere a celor implicați și cer demisia celor șase membri CEC care au luat decizii ce depășesc atribuțiile lor legale.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „Nu venim cu aprecieri referitor la candidați, nu condamnăm și nu justificăm pe nimeni. Ne interesează partea legală, juridică. Codul electoral al Republicii Moldova a fost călcat în picioare. A avut loc un derapaj de la normele democratice, a avut loc o imixtiune politică referitor la organizarea scrutinului. În conformitate cu legea, decizia de suspendare a turului doi îi aparține justiție. În noaptea de sâmbătă spre duminică, urma să se expună instanțele și abia după ce ultima instanță se pronunță, urma să fie realizată suspendarea turului doi».

  Totodată, Deputații socialiști cer Procuraturii Generale tragerea la răspundere a factorilor de decizie, responsabili de încălcarea legii prin suspendarea alegerilor de la Bălți.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „Azi, noi, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ne adresăm Procuraturii Generale cu scopul de a iniția anchetă și de a atrage la răspund factorii de decizie cei care au luat decizii abuzive. Cerem demiterea membrilor CEC, care au participat la acest show. Considerăm că deciziile nocturne trebuie condamnate și cea mai bună soluție este demisia„.

  În replică, reprezentanții CEC susțin că au acționat în conformitate cu normele legale.

  Pavel Postică, vicepreședintele CEC

  „Domnul Batrîncea a făcut ceea ce a considerat că este necesar, iar noi am luat decizia pe care am considerat-o necesară, iar această decizie, în final, a fost recunoscută drept legitimă de Curtea Supremă de Justiție”.

  Amintim că decizia de suspendare a turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al Municipiului Bălți a fost criticată dur atât de societatea civilă, experți cât și politicieni.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021