Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Batrîncea, către Nemerenco: Viorica Dumbrăveanu era la legătură și noaptea atunci când erau cazuri urgente, Dumneavoastră ați preferat să vă schimbați numărul de telefon pentru liniștea sufletească

  Ala Nemerenco s-a simțit confortabil să critice ministrul Sănătății atunci când era în opoziție, dar ajunsă în postul de ministru a preferat să-și schimbe numărul de telefon pentru a nu fi deranjată și pentru a-și găsi ”confortul sufletesc”. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

  ”Sunt martor cum doamna Dumbrăveanu (fostul ministru al Sănătății) era la legătură și noaptea atunci când pacienții gravi urmau să fie aduși la Chișinău, când erau cazuri urgente. Dumneavoastră ați preferat liniștea sufletească. Consider că în război comandantul suprem, adică ministrul Sănătății, trebuie să fie 24/24 în legătură telefonică, dar nu să caute confortul sufletesc”, a spus Batrâncea.

  Parlamentarul a criticat ministrul pentru că a blocat orice dialog cu medicii și șefii de spitale, care în perioada pandemiei au nevoie de o mare susținere din partea ministerului de resort.
  ”Doamna ministru, mai mulți medici, șefi de spitale, doresc să aibă comunicare cu dumneavoastră. Nu prin intermediul rețelelor, sau prin e-mail. Vă rog, să comunicați mai mult cu colegii dumneavoastră medici, să le oferiți numărul de telefon, să-i primiți în audiență și să mergeți în raioane să ajutați spitalele”, a menționat deputatul.

  De asemenea, socialistul a arătat că într-o sută de zile de când se află în funcția de ministru, Nemerenco a fost în doar un spital din țară.

  ”Ați vorbit că ați vizitat spitalul din Ungheni și am simțit că sunteți mândră de acest fapt, dar într-o sută de zile trebuia să vizitați mai multe spitale, inclusiv focarul de bază din Nord, Bălți. Spitalul care astăzi se află într-o stare complicată, unde medicii trebuie susținuți, nu le ajung nici aparate de oxigen, nici medicamente, medicii de aici sunt eroi naționali pentru că lucrează în condiții complicate. Nu trebuie să vă mândriți că vizitați spitale, dumneavoastră aveți obligația să vizitați fiecare spital și să consolidați aceste spitale. Nu am auzit informații ample ce ați făcut în spitale, câte paturi s-au mai organizați, n-am auzit nici de un aparat de oxigen. Înseamnă că ministerul precedent a făcut ceva”, a declarat Batrîncea.

  Deputatul PSRM a mai comunicat că Nemerenco a preluat funcția de ministru cu spitale dotate și medici mulțumiți de majorarea salariilor.

  ”Ați găsit terapii intensive dotate cu aparate de oxigen, medici dotați cu aparataje, cărora li s-a majorat de două ori salariul, iar cei din prima linie primeau și sporuri”, a menționat parlamentarul.

  Socialiștii i-au mai cerut ministrului Sănătății să nu lichideze Centrul COVID de la Moldexpo, în condițiile în care în capitala este o rată înaltă de contaminare.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  POLITICA

  Fiecare indicație mai presus de lege va fi examinată prin prisma abuzului de putere și investigată prin prisma legii, în Moldova va fi odată...

  POLITICA

  Procurorul General interimar, Dumitru Robu, nu a avut dreptul legal de a cere ridicarea imunității deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit legislației, doar un...

  POLITICA

  Mai mulți ambasadori străini, acreditați în țara noastră, au recunoscut că dosarul și reținerea fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, poartă un caracter...

  POLITICA

  Este exclus, ca șeful statului să nu cunoască despre faptul că se pregătește reținerea predecesorului său. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv...

  Copyright © 2021