Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Batrîncea către Maia Sandu: Alegerile nu sunt organizate de Guvern, ci de CEC

  Liderul PAS, Maia Sandu, nu știe că organizarea și desfășurarea alegerilor nu sunt responsabilitatea Guvernului, ci a Comisiei Electorale Centrale. Aceasta a fost acuzată în direct de analfabetism juridic de către vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

  El a menționat că Sandu discriminează cetățenii pe baza „locației geografice”, în timp ce Partidul Socialiștilor a cerut întotdeauna să fie asigurate șanse egale de vot pentru toți conaționalii noștri aflați în afara țării și care susțin economia Republicii Moldova. Socialistul a menționat că, spre deosebire de PAS, PSRM a solicitat întotdeauna ca decizia cu privire la numărul de secții de votare într-un anumit stat să fie luată pe baza principiului proporționalității.

  „Vreau să vă reamintesc că împreună, fiind în coaliție în 2019, am organizat alegeri locale generale, pe care Maia Sandu le-a caracterizat drept libere și corecte. Nu pot să înțeleg pe ce se bazează Sandu atunci cînd ne acuză pe noi socialiștii de trucarea alegerilor. Nu am folosit niciodată aceste metode, am criticat întotdeauna chiar și același PLDM, din componența căruia făcea parte și Sandu, prin faptul că trimiteau camioane cu cereale și alte produse care erau distribuite alegătorilor. Am pledat întotdeauna pentru alegeri corecte și cred că noi, socialiștii, împreună cu liderul nostru, Președintele Dodon, suntem cei mai interesați ca alegerile să fie corecte, libere și ca toată lumea, inclusiv comunitatea internațională, să recunoască aceste alegeri”, a spus el.

  Ca răspuns, Sandu a declarat că alegerile din 2019 au fost libere și corecte, deoarece Guvernul ei le-a organizat. Acesta este analfabetismul juridic, a remarcat Batrîncea, deoarece organizarea și desfășurarea procesului de vot nu este responsabilitatea Cabinetului de Miniștri, ci a CEC.

  “Cu toții am văzut Guvernul „de succes” care și-a asumat responsabilitatea pentru modificările aduse Legii cu privire la Procuraturăt, care ulterior au fost recunoscute de Curtea Constituțională ca fiind neconstituționale. Au fost multe greșeli și cred că trebuie să fim mai atenți atunci cînd facem declarații, pentru a nu induce în eroare societatea. Și cînd spuneți că „Guvernul organizează alegerile”, aceasta este o dovadă a lipsei absolute de pregătire legală”, a subliniat Batrîncea.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală amintește că mâine,10 iunie curent, este ultima zi de depunere cererilor privind declararea locului nou de ședere.

  POLITICA

  Maxim Lebedinschi, membru CEC și-a expus poziția față de reacția SIS, la decizia CEC de a deschide două secții de votare în stânga Nistrului,...

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală încă nu a recepționat de la PAS cererile privind retragerea din cursa electorală a candidaților pentru funcția de deputat, Alexandru Catană...

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală informează că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au fost constituite, în total, 2142 de secții de votare.

  Copyright © 2021