Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Bani pentru vaccinuri, sunt

  Unul dintre cele mai aprinse subiecte care planează în spațiul public în ultimele zile este cel al vaccinurilor. Procesul vaccinării, tipurile de vaccin dar și alte subiecte conexe au fost abordate astăzi și la Parlament. Deputații PAS i-au acuzat pe medici dar și pe cei care refuză să fie vaccinați cu serul AstraZeneca, de politizarea procesului de vaccinare. Președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, a intervenit cu solicitarea de a nu construi capital politic pe sănătatea populației. Ea a subliniat că absolute toată lumea are dreptul la libera alegere.

  Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, deputat PAS

  „Fac apel la toți politicienii și întreaga populație să nu saboteze procesul de vaccinare, deoarece de el depinde de cât de repede scăpăm de acest flagel. Prin urmare, fac apel la gradul de umanitate a fiecăruia dintre noi – refuzați să politizați procesul de vaccinare„

  Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului RM

  ”Și eu vreau să fac apel, în primul rând, la toți deputații și la toți politicienii, să nu facem capital politic pe sănătatea populației! Vaccinarea este voluntară și fiecare cetățean are dreptul de a alege vaccinul cu care dorește să fie vaccinat. În primul rând, cei care sunt în frunte – personalul medical, personalul didactic – ar trebui să se protejeze. Mai întâi trebuie să avem grijă de ei”

  Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a negat zvonurile că nu există bani în țară pentru achiziționarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Oficialul a declarat că există suficiente fonduri pentru achiziționarea vaccinurilor atât la un preț redus cât și la prețul de piață.

  Tatiana Zatîc, secretar de stat Ministerul Sănătății

  «Vreau să îi informez pe toți cei prezenți, astfel încât să nu existe interpretări eronate. Există suficiente fonduri pentru achiziționarea de vaccinuri, acestea sunt disponibile. Și am comunicat și lansat informațiile printr-un comunicat de presă pentru a cumpăra numărul necesar de doze, atât la un preț redus – prin intermediul platformei COVAX, cât și la un preț de achiziție pentru a acoperi toate nevoile populației și a atinge obiectivul de vaccinare de 70 % al populației„

  Anterior președintele Maia Sandu, cât și consilierul său pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, au declarat că nu există fonduri în Moldova pentru achiziționarea de vaccinuri împotriva Covid-19.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020