Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Bani în locul biletelor la sanatorii

  Cetăţenii care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor primi o compensaţie bănească în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial.

  Decizia a fost luată la ședința Guvernului și vizează inclusiv angajații subdiviziunilor de risc deosebit, care suferă de boală actinică sau au devenit persoane cu dizabilităţi.

  Aceste categorii de persoane vor beneficia de o compensația bănească dacă nu-și vor putea realiza dreptul la tratamentul balneosanatorial gratuit din cauza contraindicațiilor medicale.

  Potrivit Guvernului, cheltuielile pentru achitarea compensațiilor în locul biletelor de tratament vor fi din mijloacele preconizate pentru achiziționarea de bilete.

  gov.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Maia Sandu a scris o scrisoare Guvernului prin care a cerut în mod categoric ca toți banii din Fondul de rezervă să fie...

  ECONOMIE

  Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.

  SOCIAL

  Alocația lunară pentru îngrijire, însoțire și supraveghere pentru persoanele cu dizabilități severe imobilizate la pat din rândul participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM au venit cu inițiativa de majorare a alocației lunare pentru îngrijire, însoțire și supraveghere pentru persoanele cu dizabilități severe imobilizate la pat...

  Copyright © 2021