Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Bălțenii ar putea plăti și mai mult pentru călătoriile cu troleibuzul

  Bălțenii ar putea plăti și mai mult pentru călătoriile cu troleibuzul, de la 3 la 5 lei. Subiectul ar urma să fie abordat la ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Municipal. Locuitorii sunt revoltați, mai ales că starea tehnică a troleibuzelor lasă de dorit, iar tarifele mari le vor goli portmoneele.

  „Înțeleg că nu este capitala, dar noi tot suntem oameni, locuim aici și plătim. Suntem locuitorii acestei țări și avem dreptul la ceva mai bun.”

  Consilierul municipal Sergiu Burlacu crede că o majorare cu 70% a călătoriilor cu transportul public va provoca bălțenii la protest. Alesul local cere reorganizarea întreprinderii municipale „Direcția Troleibuze Bălți”.

  „Nu consider relevantă această majorare pentru că tariful la energia electrică în Bălți nu prea s-a majorat. Eu aș face referință la modul în care este gestionată această întreprindere, ținând cont de numărul mare de angajați în partea administrativă”, a declarat Sergiu Burlacu, consilier municipal.

  Administrația întreprinderii municipale a refuzat să discute cu jurnaliștii în fața camerelor de luat vederi. În schimb, la telefon, Elena Maximciuc a dat de înțeles că se discută la acest subiect.

  „Noi nu putem avea dorințe. Avem un fondator, Consiliul Municipal, avem un Direcția financiar-economică în cadrul primăriei care ne monitorizează. Noi facem rapoarte și în urma lor, Direcția financiară ia decizii și le trimite consiliului municipal spre examinare”, a spus șefa ÎM „Direcția Troleibuze Bălți”.

  Viceprimarul Ghenadii Șmulschi nu a negat informațiile cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoriile cu transportul public, dar a declarat că va veni cu un comentariu mai târziu, când chestiunea va fi inclusă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  nordnews.md

  SOCIAL

  Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările care au izbucnit pe acoperișul unui troleibuz. Cazul a fost înregistrat în municipiul Bălți în timpul ce...

  Noutăţi

  La Bălți, călătoriile cu taxiul s-au scumpit din nou. Firmele de taxi din oraș au anunțat noile tarife. De-acum, costul unei călătorii, atât prin...

  ECONOMIE

  Locuitorii de la Bălți vor plăti mai mult pentru căldura. CET-Nord a cerut un tarif de 3.948 de lei pentru 1 Gcal. Asta înseamnă...

  Noutăţi

  Sărbătorile de iarnă îi vor găsi pe bălțeni cu buzunarele goale. Asta pentru că, după majorarea tarifului la energia electrică, majoritatea oamenilor au primit...

  Copyright © 2021