Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Bacalaureat 2021

  Mâine în toate școlile din țară vor începe examenele pentru diploma de studii care se vor desfășura perioada 4-22 iunie. Anul acesta, 16.773 de candidați au fost înscriși la sesiunea de Bacalaureat. Cum se vor desfășura examenele în condiții de pandemie, a aflat colega noastră Ilona Vedrașco.

  Acum, la detectoarele de metale obișnuite, și verificările pentru elevii de clasa a XII-a, se mai adaugă o cerință suplimentară „de a respecta toate măsurile de protecție” în legătură cu situația epidemiologică din țară. Verificărea temperaturii, purtarea obligatorie a măștii și distanțarea socială.

  Svetlana Glotova, director, Liceul Teoretic „ M. Grecu”

  „Totul rămâne în vigoare. Copiii vor avea de asemenea, supraveghere video, iar copiii vor sta câte unul în bancă. Singura limitare majoră este păstrarea distanței de 1 persoană. În al doilea rând, în legătură cu pandemia, dezinfecția începe chiar la intrare. Această dezinfectare a încălțămintei, mâinilor, măsurarea temperaturii și masca. „

  Anul acesta, ca și în 2020, absolvenții au solicitat în repetate rânduri Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să anuleze examenele de bacalaureat. Drept răspuns, Ministerul Educației spune că nu există niciun motiv pentru anularea examenelor de bacalaureat. Instituția de profil a menționat că parlamentul dizolvat la 28 aprilie nu a reușit să aprobe proiectul de lege propus de deputații socialiști care prevedea anularea examenelor în acest an, iată de ce, probele vor avea loc, indiferent de circumstanțe.

  Svetlana Glotova, director, Liceul Teoretic „ M. Grecu”

  „Copiii liceului nostru sunt foarte îngrijorați, dar personalul nostru didactic a făcut tot ce este necesar pentru a se asigura că copiii sunt pregătiți pentru bacalaureat.”

  Ministerul Educației menționează că la sesiunea din 2021 s-au înscris 16.773 de absolvenți. Dintre aceștia, 1 298 de studenți nu vor susține examenele la limba străină, după ce au primit 10 din oficiu la această disciplină. Cu toate acestea, în anii precedenți, absolvenții mergeau cu pieptul deschis la examene. În 2020, spre exemplu 17 305 de candidați au susținut examenele.

  Svetlana Glotova, director, Liceul Teoretic „ M. Grecu”

  „Am pierdut anul trecut și ne-am dat seama că am pierdut foarte mult, era mai greu să lucrăm după carantină, după ce am stagnat timp de 3 luni. Atunci ne-am dat seama că lecțiile trebuie petrecute cu prezența fizică ”.

  Conform programului aprobat, examenele vor începe la data de 4 iunie la disciplina limba și literatura română pentru studenții alolingvi. Pe 8 iunie, va avea loc examenul la limba de predare, pe 11 iunie la limba străină, pe 15 iunie – matematică, profil real, istoria românilor și istorie generală, profil umanitar, cultură și artă, iar pe 18 iunie un examen opțional: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală și informatică, iar pe 22 iunie – limba ucraineană / bulgară / găgăuză.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021