Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  BAC, a fi sau a nu fi

  Pandemia și-a lăsat amprenta asupra sistemului educațional la nivel global, iar Moldova nu este o excepție. În acest context, PSRM a venit cu inițiativa de a merge pe scenariul anului 2020 și a anula examenele de bacalaureat. Deputații PSRM și-au motivaT decizia prin faptul că regimul online de învățământ ar fi scăzut calitatea procesului de studiu. Mai mult, socialiștii cer și anularea examenelor pentru elevii din clasa IX-a.

  Socialiștii au anunțat că în spatele inițiativei de anulare a bacalaureatului stau mii de voci ale părinților și elevilor care au semnat o petiție online în acest sens. Absolvenții s-au plâns că majoritatea orelor au decurs în regim online, iar desfășurarea examenelor propriu-zise supune elevii și pedagogii unui risc sporit de infectarea cu SARS-COV-2.

  Marina Rădvan, deputat PSRM

  În acest an, majoritatea orelor au decurs în regim online, ceea ce a avut un impact negativ asupra calității procesului de învățământ. Trebuie să luăm în calcul acel fapt că nu toți elevii din țara noastră au avut dispozitivele necesare pentru a participa la ore. Vorbim acum despre computere și laptopuri. Sunt sigură că acest lucru va avea un impact și asupra notelor.

  Nichita Țurcan deputat PSRM

  Din punct de vedere al răspândirii pandemiei și a numărului de cazuri de noi de îmbolnăviri prin desfășurarea examenelor, noi supunem riscului atât elevii, cât și pedagogii.

  Potrivit inițiativei PSRM, notele de absolvire vor fi calculate din media pe ultimii trei ani de studii. Cu toate acestea, proiectul prevede posibilitatea de susținere a examenelor de BAC de către cei care își doresc să o facă. Mecanism care urmează a fi elaborat de comun cu Ministerul Educației.

  Nichita Țurcan deputat PSRM

  Planificăm susținerea opțională a examenelor de bacalaureat pentru liceenii care intenționează să-și continue studiile în instituțiile de învățământ superior de peste hotare.

  Totodată, socialiștii iau în calcul posibilitatea să fie anulate examenele la sfârșit de an școlar pentru elevii din clasa a IX-a și școlile profesionale.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020