Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Avocatul Cristina Ciubotaru a comentat subiectul scurgerilor de informații

  Mai multe conversații private atribuite ministrului Justiției Sergiu Litvinenco pe Telegram au fost făcute publice pe un site nou creat. Potrivit administratorilor acestui portal online, care nu-și divulgă identitatea, aceasta ar fi „cea mai mare scurgere de corespondență privată a oficialilor de rang înalt din Republica Moldova”. La scurt timp, pe site au fost publicate și discuțiile de pe telegramul lui Dorin Recean, consilier prezidențial, dar și de pe canalul de telegram a lui Vadim Pistrinciuc, prezentat drept „consilier informal al Maiei Sandu”. Pe site se anunță că în perioada următoare vor fi publicate și alte discuții ale altor oficiali de rang înalt din Republica Moldova.

  „În primul rând nu se știe cu certitudine dacă este veritabil conținutul pe care-l citește lumea pe acest site, dacă este adevărat sau nu este adevărat. Totodată, au existat mai multe confirmări din partea persoanelor care au întreținut conversații cu respectivele persoane la care le-au fost sparte canalele de telegram, care confirmă autenticitatea. Pe de cealaltă parte inițail s-a spus că nu e adevărat, după care s-a spus că parțial e adevărat, parțial nu e adevărat, s-au suprapus adevăruri cu neadevăruri și nu putem să știm în ce măsură e adevărat sau nu adevărat. Dar eu aș fi vrut să știu, aș vrea să văd exemple în care să ni se spună, păi vedeți în cazul concursului de la Procuratura Anticorupție, sau vedeți în cazul intervenției Moldova Agroindbank către Ministerul Justiției, păi vedeți… asta nu este adevărat, am zis asta, asta nu am zis. Nu trebuie multe probe, una, două pe chestiile care sunt importante, dar asemenea demonstrații lipsesc, ceea ce lasă semne de îndoială” – aceste aprecieri se desprind din declarațiile Cristinei Ciubotaru, avocat, expert anticorupție, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

  Cristina Ciubotaru consideră că persoanele implicate în discuțiile vizate ar trebui să vină cu anumite clarificări la acest subiect.

  „O instituție integră oricare ar fi ea ar trebui să aibă o reacție în care clarifică dubiile, care înlătură dubiile, fie spunând îmi pare rău îmi dau demisia, nu am vrut să afectez credibilitatea acestei instituții sau spun nu este adevărat și pot să demonstrez lucrul acesta”, a declarat Ciubotaru.

  Menționăm că persoanele vizate în știre nu au comentat deocamdată declarațiile avocatei Cristina Ciubotaru.

  primul.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  „Asistăm la un proces de transformare a justiției care convine guvernării”. O declarație în acest sens a fost făcută de Cristina Ciubotaru, avocat, expert anticorupție,...

  Copyright © 2021