Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Avioanele Boeing 737 MAX au primit aprobarea de a zbura din nou în SUA

  Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a emis miercuri o autorizație pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, la aproape doi ani de la imobilizarea lor la sol, ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morți, informează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

  foto: aviationtoday.com

  Niciodată în istoria aviației comerciale un avion nu a fost lipsit de autorizație atât de mult timp (20 de luni) de către autoritățile competente.

  Cu toate acestea, 737 MAX, cel mai bine vândut avion Boeing, nu va putea reveni imediat pe cerul mondial, deoarece autoritățile de aviație civilă din alte țări vor trebui să elibereze propria lor autorizație.

  De asemenea, Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a precizat miercuri că solicită noi programe de pregătire a piloților şi revizuirea sistemului software înaintea reluării zborurilor avioanelor Boeing 737 MAX pe cerul american.

  Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS – Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

  Acest sistem a fost conceput special pentru modelul Boeing 737 MAX pentru a preveni o anomalie aerodinamică creată de motoarele mai grele şi cu un diametru mai mare față de cele ale precedentelor generații de Boeing 737. Această anomalie poate pune avionul într-un unghi de urcare, ceea ce poate antrena apoi un picaj. Pentru a preveni acest picaj, sistemul MCAS reorientează avionul într-un unghi de coborâre pentru ca aparatul să poată recupera viteza.

  moldpres.md

  Facebook

  POLITICA

  Fostul consilier prezidențial al lui Donald Trump, John Bolton, propune dezghețarea conflictului transnistrean, pentru a limita influența Rusiei în zonă.

  LUMEA

  Statele Unite au raportat peste 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, informează DPA.

  LUMEA

  Cel puţin opt persoane au fost ucise marţi în trei schimburi de focuri petrecute în saloane de masaj din Atlanta şi dintr-un oraş din...

  LUMEA

  Peste o jumătate de milion de persoane au murit din cauza COVID-19 în Statele Unite de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate luni de...

  Copyright © 2020