Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Avioanele Boeing 737 MAX au primit aprobarea de a zbura din nou în SUA

  Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a emis miercuri o autorizație pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, la aproape doi ani de la imobilizarea lor la sol, ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morți, informează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

  foto: aviationtoday.com

  Niciodată în istoria aviației comerciale un avion nu a fost lipsit de autorizație atât de mult timp (20 de luni) de către autoritățile competente.

  Cu toate acestea, 737 MAX, cel mai bine vândut avion Boeing, nu va putea reveni imediat pe cerul mondial, deoarece autoritățile de aviație civilă din alte țări vor trebui să elibereze propria lor autorizație.

  De asemenea, Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a precizat miercuri că solicită noi programe de pregătire a piloților şi revizuirea sistemului software înaintea reluării zborurilor avioanelor Boeing 737 MAX pe cerul american.

  Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS – Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

  Acest sistem a fost conceput special pentru modelul Boeing 737 MAX pentru a preveni o anomalie aerodinamică creată de motoarele mai grele şi cu un diametru mai mare față de cele ale precedentelor generații de Boeing 737. Această anomalie poate pune avionul într-un unghi de urcare, ceea ce poate antrena apoi un picaj. Pentru a preveni acest picaj, sistemul MCAS reorientează avionul într-un unghi de coborâre pentru ca aparatul să poată recupera viteza.

  moldpres.md

  Facebook

  LUMEA

  SUA îşi vor deschide la începutul lui noiembrie frontierele terestre cu Mexicul şi Canada pentru călătorii vaccinaţi împotriva COVID-19 şi care întreprind inclusiv călătorii...

  SOCIAL

  Republican Moldova a cumpărat armament militar din SUA pentru care a plătit aproape 20 de milioane de lei.

  POLITICA

  Aflată în SUA, Maia Sandu a avut o întâlnire și cu Alex Soros, fiul magnatului George Soros. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Alex...

  SOCIAL

  Astăzi se împlinesc 20 de ani de la atentatele teroriste din New York și Washington. Președintele PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj...

  Copyright © 2021