Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Avia Invest: Se urmărește subminarea activității Aeroportului Chișinău în folosul celui din Iași

  Compania Avia Invest consideră că se urmărește scopul „subminării Aeroportului Internațional Chișinău în folosul aeroportului Iași”.

  Potrivit companiei, în ajunul summit-ului Comunității Politice Europene preconizat pentru 1 iunie în Republica Moldova, administrația actuală a aeroportului Chișinău „continuă să denigreze tot ce înseamnă infrastructura aeroportuară și prin urmare siguranța zborurilor”.

  ”Acum câteva săptămâni „specialiștii” denigrau lucrările de modernizare a peronului și pistelor de decolare, declarând că sunt într-o stare deplorabilă și că toate lucrările sunt necalitative, iar acum s-au trezit că totul este pregătit pentru summit, iar toate lucrările corespund cerințelor de siguranță, pentru a intâlni la cel mai înalt nivel reprezentanții tuturor statelor participante. Într-un final nu prea este clar. Lucrările efectuate la aeroport deja corespund standardelor de siguranță sau nu?”, se întreabă administrația companiei Avia Invest, într-o postare distribuită pe canalul de telegram.

  Totodată, aceștia menționează că taxa de modernizare de 9 euro, despre care se speculează atât de ipocrit, era încasată de Avia Invest doar în proporție de 3,60 euro. Deși au trecut deja 2 luni de la preluarea aeroportului de către stat și de la promisiunea de a exclude sau a reduce taxa, în continuare nimic nu s-a schimbat în acest sens.

  Compania a reiterat faptul că statul nu a pierdut 1,6 miliarde de lei, dar a încasat această sumă de la Avia Invest sub formă de impozite.

  Conducerea companiei se arată nedumerită de faptul că structura de stat, cum ar fi Calea Ferată a Moldovei, „face publicitate aeroportului din Iași.

  „Stimați domni, care este sarcina aici? Să creștem sau să diminuăm intenționat traficul de pasageri la Aeroportul din Chișinău prin aceste măsuri?”, precizează Avia Invest.

  Mai mult decât atât, în opinia companiei, actualul administrator al aeroportului „alege să subestimeze nu doar munca celor care au modernizat aeroportul în ultimii ani, dar să pună într-o lumină proastă și funcționalitatea tuturor instituțiilor de stat și organelor competente de control, care au verificat și aprobat toate lucrările de reconstrucție la AIC în ultimii 10 ani”.

  De asemenea, este exprimată nedumerirea în legătură cu declarațiile că nu mai este necesar de a construi un nou terminal de pasageri din motiv ca până la cifra de 3 milioane de pasageri anual nu este nevoie de un al doilea terminal.

  În opinia celor de la Avia Invest, „faptul că tot mai multe companii aeriene aleg să nu mai zboare din Chișinău, vorbește despre managementul defectuos care se implementează cu multă silință în prezent la ÎS Aeroportul Internațional Chișinău”.

  Textul integral poate fi accesat pe canalul de telegram al companiei.

  Până la momentul difuzării acestei știri, cele relatate de Avia Invest nu au fost comentate de serviciile de presă ale entităților sau de către persoanele vizate.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  telegram

  ECONOMIE

  În opinia primarului municipiului Orhei, Pavel Verejanu, președintele Maia Sandu ar „face favoruri” Aeroportului Iași, în care traficul  actual de pasageri, conform statisticilor anunțate...

  ECONOMIE

  Potrivit economistului Viorel Gîrbu, faptul că Aeroportul Internațional Chișinău va fi preluat de către stat nu înseamnă că bunăstarea materială a cetățenilor va crește....

  Noutăţi

  Odată cu rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău, investitorii ar putea să uite de Republica Moldova. Opinia aparține doctorului în drept, Alexandru Cuznețov,...

  Noutăţi

  Aeroportul Internaţional din Chişinău va reveni în proprietatea statului ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel, care a reziliat contractul de concesiune...

  Copyright © 2021