Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Avertizare de instabilitate atmosferică și risc de inundații

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru 5-6 iulie Cod Galben de instabilitate atmosferică.

  Conform meteorologilor, azi şi mâine, în ţară se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-49 litri pe metru pătrat) însoțite de vijelie de până la 15-20 metri pe secundă și grindină.

  În perioada de referință, vremea se va răci uşor, iar mercurul termometrelor va indica, în toată țara,  până la 27 de grade Celsius, ziua, şi până la 20 de grade – noaptea.

  De asemenea, Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunțat, până la 7 iulie, în legătură cu ploile abundente, Cod Galben de scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale, precum şi creșterea nivelului apei în râurile mici cu 0,3-0,8 metri. Apa se va scurge în limitele albiei minore.

  În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

  moldpres.md

   

  SOCIAL

  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a atenţionat asupra faptului că ploile frecvente și căldură de peste 30 de grade, favorizează dezvoltarea sporită a...

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat că menține pe parcursul zilei de astăzi Codul Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pe parcursul zilei de astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate...

  Copyright © 2021