Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Avalanșa de scumpiri în Moldova nu se oprește. Tona de cărbune s-a scumpit cu 25%

  Toamna aceasta aduce o avalanșă de scumpiri pentru moldoveni. După creșterea prețului la pâine și alte produse alimentare, a prețului la combustibil dar și după anunțatele creșteri de tarife pentru consumul de gaz, moldovenii mai primesc o lovitură. În pag de iarnă prețul la cărbune a crescut cu 25 la sută.

  În acest an, tona de cărbune s-a scumpit de la 3500 de lei la 4000 de lei. Cei mai afectați de această scumpire vor fi oamenii de la sate care fac focul în sobe.

  Paralel s-au scumpit și brichetele. Dacă anul trecut o tonă putea fi procurată la prețul de 3800 de lei, în acest an acesta a ajuns să coste 4000 de lei.

  În același timp, un metru ster de lemne poate fi procurat cu 600-900 de lei, în funcție de gradul de duritate al lemnului.

  Amintim, reprezentanții ”Moldovagaz” au anunțat că vor solicita creșterea cu 35% a tarifului la gazul natural pentru consumatorii finali. Dacă ANRE va accepta cererea, atunci un metru cub de gaze va costa pentru casnici în jur de 6 lei, față de 4,3 lei cât este în prezent.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021