Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Autoritățile ruse: Usatîi, Plahotniuc și Platon sunt implicați în traficul de droguri

  Anchetatorii ruși susțin că Usatîi, Plahotniuc și Platon sunt implicați în trafic de droguri Renato Usatîi, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon sunt băniți de autoritățile ruse de trafic de droguri. Viceministrul rus de interne Serghei Lebedev a declarat într-un interviu pentru ziarul “Kommersant” că banii obținuți din vânzarea stupefiantelor puteau fi spălați prin băncile implicate în Laundromat.

  Anchetatorii ruși susțin că au dovezi incontestabile ale implicării lui Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon și Renato Usatîi în scoaterea ilegală a valutei din Federația Rusă.

  Totodată, există probe care demonstrează participarea lor la transportarea drogurilor din Maroc în Rusia și Uniunea Europeană.

  Lebedev a mai declarat că în timpul anchetei s-a stabilit că în perioada anilor 2013-2014, proprietarul băncii moldovenești Moldindconbank, Veaceslav Platon, împreună cu fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, și cetățeanul rus Alexandr Korkin au elaborat o schemă de scoatere a banilor de la clienții diferitor bănci din Rusia. Pentru a pune în aplicare planul, a fost atras și politicianul moldovean Renato Usatîi.

  „Unii dintre cei care au reușit să fugă declară că sunt victime ale persecuției politice. Vă asigur că nu este așa. Faptul că persoanele implicate în aceste acțiuni penale sunt politicieni nu conferă în sine o culoare politică acestei anchete”, mai spune Lebedev.

  Amintim că Renato Usatîi, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon au fost anunțați în căutare internațională de către autoritățile ruse.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  kommersant.ru

   

  Facebook

  POLITICA

  Judecătoria Chișinău cu reședință în sectorul Buiucani a admis cererea procurorilor și a decis arestarea preventivă a lui Platon pentru 30 de zile. facebook.com

  POLITICA

  Veaceaslav Platon are la dispoziție zece zile pentru a se prezenta în fața judecătorilor. Astfel, acesta a primit răgaz până pe 12 august, ora...

  POLITICA

  Procurorii cer mandat de arestare și darea în căutarea internațională a lui Veaceslav Platon. Acesta urmă să fie prezent la o ședință de judecată,...

  POLITICA

  Primarul de Bălți, Renato Usatîi, își dă demisia din funcția de primar. Anunțul a fost făcut acum câteva minute. Usatîi a declarat că este...

  Copyright © 2021