Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Autoritățile publice locale fac apel la populație pentru a respecta măsurile de prevenire a infecției COVID-19

  Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță impuse de specialiști, să poarte mască de protecție și să mențină distanța socială, în contextul în care situația pe teritoriul municipiului prin infecția COVID-19 rămâne în continuare alarmantă, cu o creștere a incidenții cazurilor de îmbolnăviri cu forme grave și foarte grave.

  Totodată, mai multe săptămâni la rând, toate locurile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate. În acest sens, pe parcursul săptămânii trecute, municipalitatea a activat 130 de locuri în blocul nr.2 al Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie pentru internarea pacienților bolnavi cu COVID-19, forme ușoare și de gravitate medie.

  Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative săptămânale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate

  De asemenea, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „COD ROȘU”.

  Conform datelor prezentate de către Direcția generale asistență socială și sănătate, în municipiul Chișinău, la data de 14 decembrie 2020, sunt 53333 de cazuri confirmate și recuperați 35786 pacienți COVID. Decese – 859 de cazuri.

  În context, autoritățile publice locale fac apel la populație pentru a respecta măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. „Chemăm cetățenii la responsabilitate personală maximă, schimbul de comportament și atitudine pentru a face față acestei situații de criză”, a declarant Tatiana Bucearschi.

  E de menționat că în prezent, capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 1172 paturi și 200 paturi triaj, dintre care 935 paturi pentru adulți, 167 paturi pentru copii, 40 paturi pentru maternitate, 30 paturi paliative.

  chisinau.md

  Facebook

  POLITICA

  Populația Republicii Moldova o duce foarte greu. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Dinu...

  Noutăţi

  Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) vine cu un apel către părinți, cadrele didactice, comunitatea educațională și civilă, în contextul Sărbătorii Profesionale – Ziua...

  POLITICA

  Fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, a venit cu un apel către șefa statului, Maia Sandu. Aceasta a declarat la Puterea a Patra că reforma justiției...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Forța Fermierilor solicită Comisiei Situațiilor Excepționale urgent să examineze situația cu aprovizionarea fermierilor cu motorină.

  Copyright © 2021