Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Autoritățile moldovene au interzis accesul în țară pentru 12 microbiști sârbi

  12 fani sârbi ai clubului de fotbal „Partizan” nu au fost lăsați să intre în R. Moldova, luni seara, în Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a fanclubului sârb și a fost confirmată de Poliția de Frontieră a R. Moldova.

  Șefa serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat pentru Europa Liberă că mai multor cetățeni, inclusiv ai Serbiei, li s-a refuzat intrarea în R. Moldova pentru că „nu întruneau condițiile de intrare, nu aveau documentele necesare și nu au putut să-și justifice scopul călătoriei”.

  Reprezentanții clubului „Partizan” au anunțat că, după o noapte petrecută în aeroportul din Chișinău, microbiștii s-au întors acasă marți dimineață, cu primul zbor. Decizia a fost luată după consultări cu Ambasada Serbiei de la București.

  Pe 16 februarie, la Chișinău, urmează să aibă loc un meci între echipele „Sheriff Tiraspol” și „Partizan”.

  Pe 13 februarie, președinta Maia Sandu a declarat că planul Rusiei de răsturnare a puterii în R. Moldova receptat de serviciile secrete ucrainene și transmis Chișinăului ar presupune atacuri asupra edificiilor de stat cu luări de ostatici, care ar urma să fie mascate sub acțiuni de protest ale opoziției. Potrivit șefei statului, în aceste acțiuni violente ar urma să fie implicați „diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil” și persoane din afara țării. Ar fi fost depistate instrucțiuni de intrare în R. Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Belarus, Serbiei și Muntenegrului.

  Ministrul sârb de Externe, Ivica Dačić, a negat că cetățeni sârbi ar putea participa la acțiuni subversive menite să destabilizeze situația din R. Moldova.

  „Solicităm autorităților moldovene să transmită de urgență toate informațiile de care dispun, pentru că nu am primit vreodată o astfel de notificare din partea Republicii Moldova”, a declarat șeful diplomației de la Belgrad.

  Dačić a adăugat că nu va permite să sufere reputația Serbiei și relațiile de prietenie cu R. Moldova.

  europalibera

  Facebook

  SOCIAL

  Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei reacționează la decizia autorităților Moldovei de a nu permite intrarea în țară a interpretului sârb Goran Bregović și cere...

  LUMEA

  Sârbii au predat peste 3.000 de arme și piese de armament, în primele două zile de amnistie pentru armele deținute ilegal. Amnistia a fost...

  POLITICA

  După ce au fost criticate și negate de înalți oficiali din Serbia, Macedonia și Federația Rusă, declarațiile Maiei Sandu despre posibilele acțiuni subversive în...

  LUMEA

  Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde şuvoaiele au ucis cel puțin patru oameni. În nordul statului Muntenegru, ploile torențiale au dus la...

  Copyright © 2021