Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Autorităţile din Beijing extind programul de testare în masă

  Un program de testare a aproape tuturor celor 22 de milioane de locuitori, anularea ceremoniilor de nuntă şi a spectacolelor, închiderea sălilor de sport – Capitala Chinei, Beijing, trăieşte marţi cu teama unui regim strict de lockdown similar celui impus la Shanghai, relatează AFP.

  Фото: Kevin Frayer/Getty Images

  China se confruntă din martie cu un focar epidemic ce afectează, în diferite grade, numeroase provincii. Ţara răspunde printr-o strategie zero COVID-19, ce constă în principal în carantinare şi un program de testare în masă.

  Oraşul cel mai afectat este Shanghai, care a anunţat marţi alte 52 de decese şi aproape 17.000 de noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. Cei 25 de milioane de locuitori se află sub lockdown strict de la începutul lunii aprilie. Unele persoane au dificultăţi în a obţine alimente şi mulţi se tem că, în cazul în care sunt testaţi pozitiv, vor fi trimişi în centre colective de carantinare, cu un nivel de confort foarte variabil.

  Situaţia este infinit mai puţin gravă la Beijing. Însă, peste 100 de cazuri pozitive au fost raportate de săptămâna trecută, dintre care 33 de cazuri noi au fost anunţate marţi – în creştere faţă de zilele precedente.

  Pentru a identifica şi izola cât mai rapid posibil persoanele infectate, autorităţile de la Beijing desfăşoară o campanie de testare care s-a extins marţi în 12 dintre cele 16 districte ale oraşului.

  Luni, locuitorii şi angajaţii din districtul Chaoyang, cel mai populat cartier al oraşului şi care găzduieşte numeroase sedii de multinaţionale, birouri, ambasade şi centre comerciale, au fost deja testaţi.

  Alte unsprezece districte au început marţi testarea locuitorilor. În total, aproximativ 20 de milioane de locuitori sunt afectaţi de această campanie de depistare a cazurilor pozitive.

  În paralel, oraşul începe să impună restricţii.

  agerpres.ro

   

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  LUMEA

  Relaxarea restricțiilor anti-COVID în China a făcut ca răspândirea cazurilor de infectare să devină „imposibil” de urmărit, au anunțat autoritățile, care au precizat că...

  LUMEA

  Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au...

  LUMEA

  China a anunţat marţi că îşi va accelera campania de vaccinare a persoanelor vârstnice împotriva maladiei COVID-19, după ce a înregistrat un număr record...

  Copyright © 2021