Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Autoritățile capitalei solicită locuitorilor să se vaccineze

  Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a îndemnat locuitorii municipiului să se vaccineze împotriva infecției cu noul coronavirus.

  În ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale, edilul a solicitat locuitorilor capitalei să se vaccineze. “Chiar dacă am relaxat măsurile de prevenție anti-Covid, pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit. E adevărat, numărul de îmbolnăviri este în scădere dar Chișinăul are încă o incidență ridicată – 20 de cazuri la o sută de mii de persoane. Doar vaccinarea va face posibilă stoparea pandemiei”, a declarat Ceban.

  Potrivit lui, datorită incidenței ridicate, municipiul Chișinău se află la limită între zona galbenă și cea verde. „Rata mică de vaccinare poate duce la înăsprirea măsurilor de prevenție anti-covid”, a avertizat primarul.

  Cele două puncte mobile de vaccinare anti-Covid – troleibuzul și autobuzul cu inscripții distincte, se vor afla la 14 iunie în sectorul Râșcani în fața Centrului Multifuncțional Chișinău 1-ASP și în comuna Budești.

  Cele două puncte mobile de imunizare împotriva infecției cu noul coronavirus vor activa în intervalul orelor 10:00-18:00, iar doritorii să se vaccineze se pot adresa la echipa specializată pentru administrarea dozei de ser.

  Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, până în prezent în Chișinău au fost vaccinate cu prima doză 105 232 persoane și doar 7 350 au primit și cea de a doua doză.

  moldpres.md

  POLITICA

  Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că va impune deputații să prezinte certificatul că s-au vaccinat sau testul că nu au COIVD, atunci când...

  POLITICA

  Guvernul Gavrilița nu va face niciun pas înapoi. Personalul din Educație va trebui să se testeze din banii personali sau să prezinte certificatul de...

  POLITICA

  Premierul Natalia Gavriliţa insistă că profesorii trebuie să se vaccineze împotriva COVID-19. Aceasata a declarat la TV8 că dacă dascălii nu vor să se...

  SOCIAL

  Studenții de la Universitatea Tehnică din Moldova se plâng că au fost anunțați de decanatele facultăților că la începutul anului de studiu trebuie să...

  Copyright © 2021