Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Autobuze noi pentru suburbii

  Parcul de Autobuze din capitală se „îmbogățește„ de la o lună la alta. Astăzi, alte 10 autobuze noi, marca ISUZU, au fost lansate pe rute. Vehiculele fac parte din lotul de 100 de unități de transport, achiziționate recent de Primăria Chișinău. Edilul capitalei, Ion Ceban a declarat că autobuzele vor circula spre suburbii, pentru a asigura condiţii mai confortabile de transport.

  Autobuzele vechi, cu scaune jerpelite, podeaua ruginită, cu uși care nu se închid și sobe nefuncționale – vor deveni déjà istorie. Astăzi, la inițiativa primarului, s-a reușit lansarea pe rute a altor 10 autobuze noi care vor merge spre suburbii. Printre beneficiarii unităților de transport se numără locuitorii din Sângera , Revaca , Dobrogea și Durlești.

  Ion Ceban, primarul general, mun.Chișinău

  «Aceste zece autobuze, alături de celelalte 32 din suburbiile din capitală, repet, vor merge în suburbii. Oamenii demult au așteptat transport confortabil, oamenii demult au așteptat ca aceste lucruri să se întâmple. Și, pas cu pas, până la sfârșitul anului vor fi toate cele 100 de autobuze noi aduse.
  Vom continua să suplinim parcul, vom continua să facem așa ca și rutele să se îmbunătățească să ajungă cât mai curând la oameni».

  Mai mult, primarul spune că nu are de gând să se oprească aici. La moment, în parcurile de troleibuze și autobuze din municipiu au loc lucrări de reparație. Chiar și în condiții de muncă mai bune și salarii decente, parcurile sunt, însă, în criză de personal.

  Ion Ceban, primarul general, mun.Chișinău

  «Acum, avem o altă provocare. Ea este una cu adevărat, reală. Deși, salariile nu sunt mici, ziceam că sunt peste 10 mii de lei, dar totuși avem un deficit de șoferi, avem deficit de taxatori, oameni care lucrează în Parc, ingineri».

  Primarul general a declarat că în prezent Primăria caută soluții pentru a majora salariile angajaților din Parcurile urbane cu 20%, și chiar mai mult.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021