Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Autobuze noi pentru Chișinău

  5 autobuze noi de model ISUZU vor suplini de astăzi ruta nr. 9 din capitală, care are traseul „Piața Dimitrie Cantemir – or. Codru”. Potrivit primarului general, Ion Ceban, din cauza lipsei transportului public, locuitorii circulau cu mașinile personale sau erau nevoiți să meargă pe jos. Astfel, în total pe rutele din capitală sunt puse în circulație 15 autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate de municipalitate în anul curent.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Avem alte cinci noi autobuze din acea partidă de 100 de autobuze care urmează să ajungă la Chișinău în acest an conform contractului, așa cum spuneam. În total 100 de autobuze noi, 58 de autobuze cu parcurs, 28 din ele au ajuns deja și lucrează pe rutele din suburbii preponderent, urmează să vină celelalte 30 să vină și să fie pusă la dispoziția locuitorilor municipiului Chișinău. De astăzi trei autobuze sunt și în Ghidighici».

  Potrivit responsabililor de la primărie, celelalte 10 autobuze ISUZU lansate, deja completează numărul de unități pe rutele unde se atestă insuficiență mai mare de transport. Potrivit lor, încă 10 autobuze noi au ajuns în Parc și urmează să fie înregistrate. Restul unităților urmează să ajungă în Parcul Urban de Autobuze până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare.

  Vitalie Mihalache, șef, Direcția Transport public și căi de comunicații

  «Numărul de pasageri solicitat și pus la dispoziție este de 100 de locuri, toate sunt dotate cu aer condiționat, toate sunt dotate cu trapă pentru persoanele cu dizabilități. Toate aceste condiții au fost stipulate expres în condițiile de licitație în cadrul cărora au participat și alți agenți economici dar câștigător a fost compania Isuzu».

  Săptămâna trecută au fost recepționate încă 10 autobuze de model VDL, care în prezent sunt supuse procedurilor de verificări tehnice, pentru a fi scoase în circulație în cel mai scurt timp. Iar în lunile octombrie și noiembrie curent urmează să ajungă la Chișinău ultimele 20 de unități de transport de model VDL din lotul celor 58 autobuze rulate, procurate de municipalitate. Amintim că Primăria municipiului Chișinău a achiziționat în anul curent 100 de autobuze noi ISUZU și 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL, destinate rutelor din capitală și din suburbiile acesteia. La fel, au fost aduse și 62 de troleibuze. Două articulate din Italia care urmează curând să fie puse în circulație.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021