Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Autobuze noi pe linie

  De hramul Capitalei, Primăria a oferit o surpriză chișinăuienilor. Nouă autobuze noi de model ISUZU au fost puse astăzi pe linie. Trei dintre acestea vor completa rutele în Capitală, iar celelalte șase vor fi înolcuite cu autobuzele vechi, care circulă în suburbii.

  Ion Ceban, primar al Capitalei

  “Aceste autobuze au și wi-fi așa cum am anunțat și data trecută. Vor fi 50 la număr pentru care avem această soluție deja integrată, sper să și funcționeze.”

  Ghenadie Zadeseneț, director interimar Parcul Urban de Autobuze

  „Câte un autobuz va circula la Băcioi, Bîc, Sîngera, Dobruja, Cruzești și Grătiești. Alte trei autobuze vor fi puse pe linie în Capitală pe rutele 23 și cinci. Și un autobuz va circula pe ruta 65.”

  Vitalie Mihalache, șef Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație

  „Aceste autobuze vor fi distribuite pe rutele existente, în special vom scoate din rulaj autobuzele vechi care sunt cu termenul de exploatare depășit.”

  Unii șoferi care au urcat astăzi la volanul noilor autobuze au rămas, pur și simplu impresionați.

  Victor Caracuian, șofer autobuz

  “Până acum am lucrat pe Icarus cu remorcă 280, vă spun că e cerul și pământul între Icarus-ul acela și acesta. Azi, în prima zi, am mers, dapu asta e…nu știu..nu mă pot deprinde, parcă e ceva căzut de pe lună. E foarte plăcut!”

  “Cum nu ai da, aceea e tehnică veche, dar asta e ceva de acum știți…poți să îți pui cravata la gât și să lucrezi, e o plăcere să lucrezi!”

  Autoritățile Capitalei spun că vor scoate de pe linie toate autobuzele vechi, întrucât au termenul de exploatare depășit. Este vorba de cinci Icarus-uri care circulă pe ruta 23 și la Ghidighici.

  Ghenadie Zadeseneț, director interimar, Parcul Urban de Autobuze

  “Câteva unități din acest fel de autobuze, care sunt în stare mai bună, vor continua să circule, până când vom primi altele noi din Europa. Acum trebuie să primim 20 de autobuze VDL, cu bază lungă de 15 metri. Și ulterior vom schimba toate autobuzele vechi pe cele noi.”

  Cele nouă autobuze, care au fost puse astăzi pe linie, fac parte din lotul celor 100 de autobuze aduse etapizat la Chișinău.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021