Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Autobuze la un click distanță

  Puteți uita de minutele bune de așteptare a autobuzului în stații. Acum, fiecare doritor poate accesa o aplicaţie, care indică în timp real locația autobuzelor, staţiile de aşteptare şi ora de sosire a mijlocului de transport. Acest lucru este posibil după ce în unitățile de transport a fost reinstalat sistemul GPS.

  Daniela Danilov, reporter

  „Acum, așeptarea autobuzelor în stațiile din Capitală ar putea fi mai puțin stresantă. În vehicule, a fost reinstalat sistemul GPS, iar printr-un singur click, oamenii pot afla unde se află vehiculul și în cât timp va ajunge acesta. Să vedem câți oameni știu de această aplicație și dacă o utilizează”.

  „Chiar azi am auzit de aplicație și am descărcat-o. Pentru că, atunci când mă pornesc la drum, mă pot uita pe ce stradă merge autobuzul, unde ajung, pe unde mă pot întoarce. E ceva normal, îmi place”.

  „ – Ai utilizat-o?
  – Da.
  – Și ce părere ai despre ea?
  – Eficientă, e foarte ușor de găsit unde se află autobuzul”.

  „Dacă sistemul funcționează din nou, da, cred că e mult mai comod, deoarece în secolul al XXI –lea e binevenită orice aplicație care ne ajută să utilizăm transportul public”.

  „În primul rând, este comod, odată ce toți au gadgeturi. Pot ușor să accesez și să verific fără a mai aștepta sau întreba oamenii. Înainte, oamenii verificau după orarul amplasat aici, le era dificil, iar acum este mai comod”.

  „Eu cred că ar fi bine ca să știm cât timp trebuie să așteptăm, dar eu nu mă prea pricep. Dar pentru cei care știu, e binevenit”.

  Prin intermediul aplicației iBus, care poate fi descărcată pe gadget, sau accesând harta, călătorii pot monitoriza online itinerarul transportului public, orarul de circulație, costul și durata călătoriei.

  Ion Ceban, primarul general al Chișinăului

  „Așa cum am promis, în autobuzele din municipiul Chişinău a fost relansat sistemul GPS. Fiecare persoană poate accesa aplicaţia care arată în timp real locația autobuzelor, staţiile de aşteptare a transportului public şi ora de sosire a mijlocului de transport în fiecare staţie”.

  Și în troleibuzele din Capitală va fi relansat sistemul GPS în următoarele săptămâni. În acest scop, a fost agreată o foaie de parcurs.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020