Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Australia renunţă la măsurile anti-COVID

  Australia renunță din octombrie la carantina obligatorie de cinci zile la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID, a anunţat vineri premierul Anthony Albanese, chiar dacă unii medici au avertizat că măsura va pune în pericol populaţia.

  Decizia de a-i lăsa pe australienii infectaţi cu COVID să decidă dacă trebuie să se izoleze sau nu elimină una dintre ultimele restricţii rămase în ţară din perioada pandemiei şi vine la aproximativ o lună după ce perioada de carantină a fost redusă de la şapte la cinci zile.

  „Ne dorim o politică care să promoveze rezilienţa şi consolidarea capacităţilor şi să reducă dependenţa de intervenţia guvernului”, a declarat Albanese, potrivit Reuters.

  Plăţile pentru concediul de pandemie pentru lucrătorii ocazionali vor înceta atunci când regulile de izolare se vor încheia, deoarece Albanese a declarat că „nu este sustenabil ca guvernul să plătească salariile oamenilor la nesfârşit”.

  Campioană a măsurilor anti-COVID, Australia renunţat treptat la restricţii pe parcursul acestui an.

  Totuşi, medicii australieni au avertizat că încetarea regulilor de carantină obligatorie pune în pericol populaţia.

  „Este dezamăgitor, o zi destul de neagră de fapt. Ştiţi, este ilogic, pentru mine este dezolant”, a declarat, pentru ABC, profesorul Brendan Crabb, microbiolog şi director executiv al Institutului Burnet.

  Preşedintele Asociaţiei Medicale Australiene, Steve Robson, l-a completat.

  „Cred că oamenii care fac presiuni pentru ca perioadele de izolare să fie reduse nu au cunoştinţe ştiinţifice”, a spus Robson.

  În perioada pandemiei, în Australia au fost 10,2 milioane de cazuri de COVID şi peste 15.000 de decese.

  Facebook

  LUMEA

  Trei persoane aflate la bordul unui catamaran în Marea Coralilor, în largul coastei de nord-est a Australiei, au fost salvate după ce coca navei...

  Noutăţi

  Basarabenii cresc din ce în ce mai puține animale pe lângă casă. Hrana scumpă și munca depusă îi determină pe mulți să renunțe la...

  LUMEA

  Zeci de mii de persoane din statul Australia de Sud, parte a statului federal australian, au rămas fără electricitate din cauza unei furtuni puternice...

  LUMEA

  Sute de balene-pilot, denumite şi globicefale, au fost găsite miercuri eşuate pe coasta de vest a insulei australiene Tasmania şi doar jumătate dintre ele...

  Copyright © 2021