Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Australia: Oraşul Sydney anunţă un plan de ”înverzire” în valoare de mai multe milioane de dolari

  Sydney a lansat miercuri un plan ambiţios de ”răcorire” a oraşului-port australian, care prevede plantarea a mii de copaci ce vor ”înverzi” 40% din suprafaţa acestuia până în 2050, informează agenţia Xinhua.

  Propus de Consiliul din Sydney, planul de înverzire a oraşului – ”Greening Sydney 2030” – are alocat un buget estimat la 377 de milioane de dolari australieni (aproximativ 291,5 milioane de dolari americani), bani destinaţi plantării unui număr de 700 de puieţi pe an în zonele urbane şi extinderii ”acoperişurilor verzi” şi a gardurilor vii şi amenajării peisajului stradal.

  Planul reprezintă parţial un răspuns la o creştere a prevalenţei valurilor de căldură la nivel mondial, multiple studii demonstrând că zonele în care predomină betonul şi suprafeţe dure înregistrează temperaturi mult mai ridicate în comparaţie cu cele cu mai multă verdeaţă.

  ”Ne aflăm în mijlocul unei crize climatice şi deja simţim impactul acesteia. Valurile de căldură periculoase sosesc mai devreme, sunt mai fierbinţi şi durează mai mult”, a declarat primarul oraşului Sydney, Clover Moore.

  ”Copacii elimină mii de tone de poluare din aerul nostru, stochează carbon şi ajută la atenuarea vremii extreme, ameliorând totodată stresul, depresia şi anxietatea. Coronamentul eficient şi extins poate reduce temperaturile de la sol cu până la 10 grade”, a adăugat edilul.

  Oraşul va colabora, de asemenea, cu comunitatea aborigenă locală pentru a identifica aspectele culturale şi practice de care trebuie să se ţină cont în cadrul proiectelor privind noile spaţii, precum şi pentru a contribui la integrarea oamenilor cu natura.

  Moore a precizat că Sydney se numără printre puţinele oraşe din Australia ale cărui spaţii acoperite de coronament au înregistrat o creştere în ultimul deceniu, în ultimii 15 ani fiind plantaţi 15.052 de copaci stradali şi 816.363 de plante în spaţii exterioare.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Aeroportul din Sydney a devenit scena unor reuniuni emoționante de familie, după ce autoritățile le-au permis australienilor complet vaccinați să se întoarcă acasă și...

  SOCIAL

  „În legătură cu embargoul temporar anunțat de către companiile aeriene-partenere privind expedierea poștei către Australia, Î.S. “Poșta Moldovei” Vă informează că se află în...

  LUMEA

  Australia îşi va redeschide de luna viitoare frontierele, după 18 luni în care australienii nu au putut călători. "A venit momentul ca australienilor să...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea de şase grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa în apropiere de Melbourne, în Australia, provocând daune clădirilor şi...

  Copyright © 2021