Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Australia, lovită de o furtună: Mii de oameni au rămas fără energie

  Zeci de mii de persoane din statul Australia de Sud, parte a statului federal australian, au rămas fără electricitate din cauza unei furtuni puternice – au fost înregistrate, sâmbătă, peste 423.000 de fulgere și viituri în timpul unei furtuni însoțite de vânturi cu viteze de peste 100 km/h.

  Duminică dimineață, aproximativ 76.000 de clienți SA Power erau afectați de o pană de curent, locuitorii din unele zone fiind anunțați că alimentarea cu energie ar putea fi restabilită în cursul zilei de luni.

  Serviciul pentru situații de urgență din acest stat a primit, sâmbătă și duminică dimineață, peste 1.000 de apeluri de la persoane care solicitau ajutor.

  Zona Adelaide Hills ar fi fost lovită de un „miniciclon”, potrivit autorităților, care a doborât copaci și a avariat locuințe.

  Când a revenit acasă, o locuitoare din regiune a declarat pentru News Corp Australia că a descoperit un copac de 30 de metri înălțime căzut pe mașina vecinului ei.

  „Am fost destul de șocată, nu credeam că va fi nici pe departe atât de rău”, a spus Kristen Stevens, în vârstă de 33 de ani.

  „Mașina vecinului este aproape tăiată în două. Nu am văzut niciodată o furtună ca aceasta; cu siguranță este cea mai puternică furtună pe care am trăit-o”, a spus ea.

  Dealurile și suburbiile din sudul Adelaidei au fost cele mai afectate de furtuna care a condus, de asemenea, la anularea unui festival de muzică și la amânarea evenimentelor sportive.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Furtuna tropicală Nicole a făcut prăpăd pe coasta de sud-est a Statelor Unite. Mai multe localități din statul Florida au fost afectate de vântul...

  LUMEA

  Furtuna tropicală Nicole se apropie de coasta atlantică a Floridei. Furtuna s-ar putea transforma în uragan, avertizează specialiștii. Furtuna tropicală Nicole ar putea să...

  LUMEA

  Australia renunță din octombrie la carantina obligatorie de cinci zile la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID, a anunţat vineri premierul Anthony Albanese, chiar...

  LUMEA

  O furtună a făcut ravagii în Insulele Canare. Ploile abundente au început în weekend și au ținut până luni. Subsolurile mai multor blocuri au...

  Copyright © 2021