Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Australia, lovită de o furtună: Mii de oameni au rămas fără energie

  Zeci de mii de persoane din statul Australia de Sud, parte a statului federal australian, au rămas fără electricitate din cauza unei furtuni puternice – au fost înregistrate, sâmbătă, peste 423.000 de fulgere și viituri în timpul unei furtuni însoțite de vânturi cu viteze de peste 100 km/h.

  Duminică dimineață, aproximativ 76.000 de clienți SA Power erau afectați de o pană de curent, locuitorii din unele zone fiind anunțați că alimentarea cu energie ar putea fi restabilită în cursul zilei de luni.

  Serviciul pentru situații de urgență din acest stat a primit, sâmbătă și duminică dimineață, peste 1.000 de apeluri de la persoane care solicitau ajutor.

  Zona Adelaide Hills ar fi fost lovită de un „miniciclon”, potrivit autorităților, care a doborât copaci și a avariat locuințe.

  Când a revenit acasă, o locuitoare din regiune a declarat pentru News Corp Australia că a descoperit un copac de 30 de metri înălțime căzut pe mașina vecinului ei.

  „Am fost destul de șocată, nu credeam că va fi nici pe departe atât de rău”, a spus Kristen Stevens, în vârstă de 33 de ani.

  „Mașina vecinului este aproape tăiată în două. Nu am văzut niciodată o furtună ca aceasta; cu siguranță este cea mai puternică furtună pe care am trăit-o”, a spus ea.

  Dealurile și suburbiile din sudul Adelaidei au fost cele mai afectate de furtuna care a condus, de asemenea, la anularea unui festival de muzică și la amânarea evenimentelor sportive.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Trei persoane aflate la bordul unui catamaran în Marea Coralilor, în largul coastei de nord-est a Australiei, au fost salvate după ce coca navei...

  LUMEA

  Autorităţile din oraşul Bad Bayersoien din landul Bavaria, sudul Germaniei, au declarat, duminică, stare de dezastru, după ce furtuni violente însoţite de grindină au...

  Social

  Până la ora 10:30, un număr de 37 de localități rămâneau deconectate total, iar 123 de localități din 17 raioane ale țării – deconectate...

  LUMEA

  Furtuna tropicală Nicole a făcut prăpăd pe coasta de sud-est a Statelor Unite. Mai multe localități din statul Florida au fost afectate de vântul...

  Copyright © 2021