Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Australia își redeschide granițele, după aproape doi ani

  Australia a anunțat că își va redeschide granițele pentru turiștii vaccinați și alți călători care dețin viză, după aproape doi ani de izolare totală, scrie BBC.

  Redeschiderea granițelor pe 21 februarie este o veste bună pentru multe sectoare, inclusiv în cel al educației internaționale.

  Australia a avut unele dintre cele mai stricte controale la graniță pe durata pandemiei.

  În martie 2020, guvernul a închis granițele: a blocat intrarea în țară pentru cei mai mulți străini, pentru a combate răspândirea virusului.

  Premierul Scott Morrison a declarat luni că persoanele care sosesc în Australia după redeschiderea granițelor trebuie să facă dovada vaccinării.

  „Asta e regula. Toată lumea trebuie să o respecte”, a spus Morrison.

  Călătorii navaccinați, care au o motivare medicală pentru a nu se vaccina, trebuie să aplice pentru a fi exceptați de la regula vaccinării și, dacă li se acordă viză, vot trebui să stea în carantină la hotel.

  Australia a impus unele dintre cele mai dure restricții în pandemie, anul  trecut interzicând chiar propriilor cetățeni să mai părăsească țara.

  Australia a înregistrat peste 2,7 milioane de cazuri de cotonavirus până acum și 4.248 de decese, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Aproape 80% din populație este complet vacinată.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Trei persoane aflate la bordul unui catamaran în Marea Coralilor, în largul coastei de nord-est a Australiei, au fost salvate după ce coca navei...

  LUMEA

  Zeci de mii de persoane din statul Australia de Sud, parte a statului federal australian, au rămas fără electricitate din cauza unei furtuni puternice...

  LUMEA

  Australia renunță din octombrie la carantina obligatorie de cinci zile la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID, a anunţat vineri premierul Anthony Albanese, chiar...

  LUMEA

  Sute de balene-pilot, denumite şi globicefale, au fost găsite miercuri eşuate pe coasta de vest a insulei australiene Tasmania şi doar jumătate dintre ele...

  Copyright © 2021