Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Australia își redeschide frontierele după 18 luni

  Australia îşi va redeschide de luna viitoare frontierele, după 18 luni în care australienii nu au putut călători. „A venit momentul ca australienilor să li se redea viaţa”, a anunţat vineri premierul australian Scott Morrison.

  Australia va începe să îşi deschidă frontierele de luna viitoare, la 18 luni după interdicţia impusă cetăţenilor acestei ţări de a călători în străinătate fără autorizaţie.

  Scott Morrison a declarat că australienii vaccinaţi se vor putea întoarce acasă şi călători în străinătate „în următoarele săptămâni”, imediat ce obiectivul de vaccinare de 80% din populaţie va fi atins.

  „A venit momentul ca australienilor să li se redea viaţa. Ne pregătim pentru aceasta şi Australia va fi gata să <decoleze>, foarte curând”, a declarat Scott Morrison, citat de Agerpres.

  El a adăugat că rezidenţii vaccinaţi ar putea sta în carantină la domiciliu timp de şapte zile la revenirea în ţară, evitând astfel o carantină obligatorie şi costisitoare de 14 zile la un hotel impus, cum este în prezent.

  În 20 martie 2020, Australia a introdus anumite restricţii, printre cele mai stricte din lume, privind trecerea frontierelor, ca răspuns la pandemia de coronavirus.

  În timpul ultimelor 560 de zile, nenumărate zboruri internaţionale au fost anulate, iar călătoriile în străinătate au fost reduse la minim.

  Familii au fost separate pe mai multe continente, cetăţeni australieni fiind blocaţi în străinătate, în timp ce rezidenţi străini au rămas blocaţi în Australia, neputând să-şi vadă prietenii sau părinţii.

  Potrivit datelor Ministerului de Interne australian, peste 100.000 de cereri de intrare sau ieşire din ţară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an.

  digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Australia a declarat stare de dezastru natural după ce inundaţii grave au afectat statul New South Wales, de pe coasta de est a ţării,...

  LUMEA

  Serviciile de urgenţă australiene au ordonat ca aproximativ 200.000 de persoane să-şi evacueze locuinţele din cauza ploilor abundente, care se îndreptau joi spre Sydney,...

  LUMEA

  Bilanţul deceselor în urma inundaţiilor devastatoare care au lovit coasta de est a Australiei a crescut, ajungând la cel puţin 13, informează miercuri dpa...

  LUMEA

  Australia a anunțat că își va redeschide granițele pentru turiștii vaccinați și alți călători care dețin viză, după aproape doi ani de izolare totală,...

  Copyright © 2021