Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Australia: 81 de locuinţe, distruse în incendiile de vegetaţie din vestul ţării

  Australia a anunţat joi că 81 de locuinţe au fost distruse în incendiile de vegetaţie din vestul ţării, eforturile pompierilor fiind zădărnicite de vântul puternic, informează Reuters.

  În urma incendiilor nu au fost raportate decese, iar cauzele izbucnirii flăcărilor sunt deocamdată necunoscute.

  Aceste focare amintesc de numeroasele incendii care au mistuit anul trecut suprafeţe considerabile de pe coasta de est a Australiei.

  Premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan, a declarat că pompierii au reuşit să limiteze cel mai mare dintre cele şapte incendii active, însă a avertizat că vântul care prezintă intensificări ar putea creşte nivelul de periculozitate.

  ”Aceste incendii sunt foarte imprevizibile, iar lucrurile se pot agrava foarte rapid”, a declarat McGowan reporterilor din Perth.

  ”Condiţiile meteorologice sunt încă volatile, cu prognoze de vânturi puternice”, a precizat premierul.

  Rafalele de vânt au împiedicat deja decolarea unor aeronave pentru stingerea incendiilor, au indicat autorităţile, şi se prognozează o înrăutăţire a vremii în următoarele ore.

  Vânt cu viteze de peste 70 de kilometri de oră este prognozat în regiunile afectate din Australia de Vest, au anunţat meteorologii.

  Vremea se va îmbunătăţi, însă, în următoarele zile, fiind aşteptate ploi sâmbătă în zonele cu incendii active.

  Fumul a întunecat cerul deasupra oraşului Perth, la circa 30 de kilometri vest de incendiul care se întindea marţi pe o rază de 75 de kilometri. Sute de oameni au fost nevoite să fugă din regiune cu începere de luni şi mulţi şi-au petrecut noapte în centre de evacuare.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Aeroportul din Sydney a devenit scena unor reuniuni emoționante de familie, după ce autoritățile le-au permis australienilor complet vaccinați să se întoarcă acasă și...

  SOCIAL

  „În legătură cu embargoul temporar anunțat de către companiile aeriene-partenere privind expedierea poștei către Australia, Î.S. “Poșta Moldovei” Vă informează că se află în...

  LUMEA

  Australia îşi va redeschide de luna viitoare frontierele, după 18 luni în care australienii nu au putut călători. "A venit momentul ca australienilor să...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea de şase grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa în apropiere de Melbourne, în Australia, provocând daune clădirilor şi...

  Copyright © 2021