Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Au trecut testul focului

  Au uitat de frică și au învățat să lupte cu flăcările. Vorbim despre noii angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Novicii au trecut testul rezistenței la foc, într-o încăpere unde temperatura a ajuns chiar și la 500 de grade Celsius.

  28 de salvatori au fost pregătăți timp de două săptămâni de către șase formatori. Aceștia au învățat cum să intervină în zone periculoase, cum să folosească echipamentul din dotare și aparatele izolante cu aer comprimat.

  Veaceslav Demean, comandant adjunct, DSP Botanica

  „Astfel de lecții practice se efectuează de minim patru ori pe an. Este important ca un nou angajat din start să cunoască cu ce poate să se confrunte pe viitor: cu flacăra deschisă, temperaturi înalte, cu greutatea echipamentului, solidaritatea în echipă și altele”.

  În încăperea unde a avut loc exercițiul practic, temperatura a ajuns, la un moment dat, chiar și la 500 de grade Celsius. Din cauza fumului, nu se vedea pompier cu pompier. Chiar și așa, tinerii au trebuit să facă față provocărilor.

  Vasile Petica, pompier

  „Experiența a fost foarte interesantă. Când intri într-o încăpere de genul dat, parcă ai o frică oarecare. Totuși, până la urmă, ai tendința să o învingi. Da, e foarte fierbinte, închis, întuneric”.

  Potrivit reprezentanților IGSU, fiecare pompier este considerat pregătit de o intervenție doar după absolvirea cursului inițial de pregătire împotriva gazelor și fumului.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020