Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Au sesizat Curtea Constituțională

  Deputații PSRM au sesizat Curtea Constituțională privind controlul constituționalității Legii cu privire la transmiterea, cu titlu oneros, în favoarea SUA a Stadionului Republican, votată de guvernarea democrată în 2018. Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a amintit că legea a fost respinsă de două ori de către președintele țării, Igor Dodon.

  După ce șeful statului a refuzat repetat să promulge Legea cu privire la transmiterea, cu titlu oneros, în favoarea SUA a Stadionului Republican, Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării în baza sesizării deputaților PDM. Iar legea a fost promulgată de președintele Parlamentului de atunci, democratul Andrian Candu.

  Vasile Bolea, deputat PSRM

  ”Urmare a acelei proceduri din anul 2018, unei proceduri viciate, fapt stabilit ulterior și de către Curtea Constituțională, de către Comisia de la Veneția, partenerii internaționali, noi considerăm că promulgarea ei de către Andrian Candu putem constata că această lege a fost promulgată de o persoană neîmputernicită și respectiv urmează să fie lovită de nulitate.”

  În data de 3 decembrie, Parlamentul a votat un proiect de lege înaintat de către deputații PSRM, prin care a fost abrogată Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a complexului sportiv Ambasadei SUA în Republica Moldova. Astfel, Stadionul Republican urma să revină în proprietatea publică a statului. Ulterior, la solicitarea deputaților PAS și PPDA, Curtea Constituțională a suspendat executarea acestei legi.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020